Title of a News Article

TEŞEKKÜRLER FARUK ÇELİK

 TEŞEKKÜRLER FARUK ÇELİK
banner206

AK Parti’deki ‘üç dönem’ kuralından dolayı 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olamayacak olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, 4 yıl boyunca görev yaptığı dönemde Şanlıurfa’nın birikmiş sorunlarının çözümünde ön ayak oldu.

2011 Yılında yapılan genel seçimler öncesinde sivil toplum kuruluşları, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Şanlıurfa’ya bakanlık verilmesini istemişlerdi. Başbakan Erdoğan da, 11 Nisan 2011 tarihinde kabinenin en etkili isimlerinden birisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i Şanlıurfa’dan 1. Sıra adayı gösterdi. Aday gösterilir gösterilmez Şanlıurfa’ya gelerek seçim çalışmalarına start veren Çelik, yaklaşık 70 günlük zaman dilimi içerisinde yoğun bir çalışma yürütmüş ve ‘Şanlıurfa’ya 4 yılda 400 proje’ taahhüdünde bulunmuştu. Çelik’in çalışmaları sonucunda AK Parti, Şanlıurfa’dan 10 milletvekili çıkarmıştı.

 

Urfa çağ atladı

2011 Genel seçimlerinde Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen ve yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine layık görülen Faruk Çelik, seçim döneminde Urfalılara verdiği ‘4 yılda 400 proje’ sözünü yerine getirmek için yoğun bir çalışma başlattı. Bakan Çelik, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının talebi doğrultusunda sağlık, eğitim ve alt yapı gibi yatırımların Şanlıurfa’ya gelmesinde büyük emeği geçti.  Şanlıurfa’nın biriken sorunlarının çözümünde ön ayak olan Bakan Çelik, HDP Milletvekilleriyle de dahil olmak üzere tüm milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve Urfa’nın tüm kesimiyle de iyi diyalog kurmayı başardı.

Seçim öncesinde söz verdiği 400 projenin büyük çoğunluğunu hayata geçiren Çelik, 11 Nisan Meydanı Projesinin temelini de yarın atıyor. Bakan çelik döneminde Cumhuriyet döneminde Şanlıurfa’ya yapılmayan derslik sayısı yapıldı. Şanlıurfa, teşvik Yasasında en avantajlı iller arasına konuldu. Organize Sanayi Bölgesindeki alt yapı çalışmaları için 36 Milyon AVRO kaynak ayrıldı. 5 Bin kişilik Besi Organize Sanayinin temelin atıldı. Her ilçeye bir devlet hastanesi yapıldı veya inşaatları devam ediyor. 400 Proje içerisinde yer alan 1750 Yataklı Şehir Hastanesinin ihalesinin de önümüzdeki aylarda atılması planlanıyor. Kısacası Bakan Çelik döneminde Şanlıurfa Cumhuriyet tarihi boyunca görmediği hizmetleri görmüş oldu. 

Urfaspor PTT 1. Lig’e yükseldi
Bakan Faruk Çelik sayesinde Şanlıurfaspor da basamak atladı. Daha önceleri 2. Lig’de mücadele eden Şanlıurfaspor, Bakan Faruk Çelik’in destekleri PTT 1. Lig’e çıkmayı başarmıştı. Çelik, PTT 1. Lig’de başarıyla mücadele eden Şanlıurfaspor’un Süper Lig’e yükselebilmesi için halen desteğini sürdürüyor.
Hafta sonunu Şanlıurfa’da geçirmesi beklenen Bakan Çelik, yarın bir basın toplantısı düzenleyerek, Urfa’da gerçekleştirdiği 4 yıllık çalışmaların hesabını verecek. Çelik’in 11 Nisan Meydan Projesinin temelini de yarın atması bekleniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195