Title of a News Article

Türkiye’de sadece Urfa’da gizleniyor! Zehri sinir sistemini kilitliyor

Türkiye’de sadece Urfa’da gizleniyor! Zehri sinir sistemini kilitliyor
banner206

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte yılanların sayısında da artış görüldü. Ülkemizin en zehirli yılanlarından biri olarak bilinen çöl kobrası da Şanlıurfa'da gizlendiği yerden kalktı. Avını canlı canlı yutmasıyla tanınan çöl kobrası, ayrıca zehriyle sinir sistemini kilitliyor.

Türkiye'de havaların sıcaklamasıyla birlikte kene ve yılan tehlikesi de arttı. Özellikle dağlık alan ve tarlalarda sıklıklar görülen yılanlar, büyük panik yaratıyor. Hal böyle olunca vatandaşlar da en zehirli yılanların hangileri olduğunu merak etmeye başladı.

TÜRKİYE'DEKİ TEK KOBRA TÜRÜ

Türkiye'deki tek kobra türü olması nedeniyle dikkatleri üzerine toplayan "Çöl kobrası" da yattığı yerden kalkarak, tarlalar arasında gezinmeye başladı. Bu nedenle vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuluyor.

GİZLİ YAŞIYOR

Son dönemde Şanlıurfa il merkezinin batısındaki dağlık kısımda görülen çöl kobrası, gizli yaşamasıyla biliniyor. Ancak çöl kobrası, havaların ısınmasının ardından yuvasından çıkarak gezinmeye başladı.

AVINI CANLI YUTUYOR

Çöl kobrasının besinlerini küçük kemiriciler, kuşlar, kertenkele ve kurbağa türleri teşkil eder. Zehirli olan bu tür, avlarını zehirleyerek öldürür veya canlı iken yutar. Zehri sinir sistemini tahrip ederek büyük acı ile ölüm neden olur. Zehrinin etkisi Hindistan'daki Gözlüklü Kobra türüne yakındır. Gizli yaşadığından insanları zehirleme olasılığı düşüktür. Ancak bu ihtimal yok sayılmıyor. haberler.com

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195