Title of a News Article

Ucuz Dolar şebekesi çökertildi

.

Ucuz Dolar şebekesi çökertildi
banner206
Şanlıurfa'da 'Suriye doları' satma teklifiyle yaklaştıkları kişileri binlerce lira dolandıran bir şebeke çökertildi. Şanlıurfa, Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı operasyonda 6 kişi yakalanarak tutuklandı. Zanlıların 8 ayrı olayda 1 milyon 600 bin liralık vurgun yaptıkları belirlendi.

Soruşturma dosyasına göre aralarında bir muhtar ve Suriye uyruklu 'bankacı' rolündeki bir kişinin bulunduğu şebeke üyeleri, gözlerine kestirdikleri kişilere 'Suriye'deki iç savaştan kalan ucuz dolar var' diyerek düşük bedelle dolar temin etmeyi vaad ediyorlardı. İlk seferde getirdikleri iki-üç bin dolar ile kurbanlarının güvenini kazanan şebeke üyeleri daha sonra büyük miktar için aldıkları parayla kayıplara karışıyordu.

Şebeke bu şekilde gerçekleştirdiği 8 olayda 1 milyon 600 bin lira dolandırdı. Bir mağdurun şikâyeti üzerine harekete geçen savcılık soruşturma başlattı ve jandarmanın yürüttüğü operasyonla şebeke üyeleri gözaltına alındı. Zanlılar 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma devam ediyor. (Kaynak: Milliyet)

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195