Title of a News Article

Urfa Barosu'ndan kan donduran olayla ilgili flaş açıklama!

Urfa Barosu'ndan kan donduran olayla ilgili flaş açıklama!
banner206

Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa’da eşi tarafından silahla öldürülen Meral Baran için açıklamada bulunarak, bireysel silahlanmanın kadın cinayetlerini arttırdığına dikkat çekti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde dün akşam saatlerinde, 1 çocuk annesi Meral Baran eşi Mehmet Şah Baran tarafından tabancayla başından vuruldu. Eşini öldüren Baran, daha sonra aynı silahla yaşamına son verdi. Bu korkunç olayla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Merkezi, kadınların büyük bir kısmının eşleri/partnerleri tarafından ateşli silahla öldürüldüğünü vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

 “Ateşli silahlara, ruhsatsız silahlara erişimin kolay olması, kadın cinayetlerinde silahı en çok kullanılan araç haline getirmektedir. Bireysel silahlanma kadın cinayetlerini arttırmaktadır. Bu cinayetleri engellemek için silah  ve taşımaya dair tedbirlerin sıkılaştırılması gerekmektedir. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için hayati önem taşımaktadır.”

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195