Title of a News Article

Urfa Barosu’ndan vahşi cinayete tepki!

Urfa Barosu’ndan vahşi cinayete tepki!
banner206

Şanlıurfa Barosu, Antalya’da yaşanan vahşi cinayete tepki göstererek, “Şahsın akıl sağlığının yerinde olmamasına rağmen öğrenci yurdunda böyle bir kişinin çalıştırılmasını anlayabilmek mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

Antalya'da İlim ve Kültür Derneği'nin yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney (38), yurdun yemekhanesinde üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u (18) öldürdü. Tarikat yurdunda öğrencinin başının kesilerek öldürülmesine Şanlıurfa Barosu’ndan tepki geldi.

Şanlıurfa Barosu Av. Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezi tarafından olayla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“07/12/2021 tarihinde Antalya ili Kepez ilçesinde Antalya İlim ve Kültür Derneğinin öğrenci yurdunda çalışan aşçı, Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un başını satırla keserek vahşice katletmiştir.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada şahsın akıl sağlığının yerinde olmadığının doktor raporuyla tespit edilmiş olduğu belirtilmesine rağmen öğrenci yurdunda böyle bir kişinin çalıştırılmasını anlayabilmek mümkün değildir.

“İHMALİ OLANLAR İVEDİLİKLE ARAŞTIRILMALI”

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin bu şekilde denetimsiz, tarikat ve cemaatlere bağlı yerlerde barınmak zorunda kalmaması için devletin gerekli denetimleri yapması, güvenlik için gerekli önlemleri alması, ihmali olanların ivedilikle araştırılması ve etkin bir soruşturma yürütülmesini talep ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195