Title of a News Article

Urfa'da 100. Yıl heyecanı...

Urfa'da 100. Yıl heyecanı...
banner206

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü kapsamında yurt genelinde etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümü, yurt genelinde etkinliklerle kutlanıyor.

Şanlıurfa'da ki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl dönümü kutlama programı Osmanbey şehitlik alanında başladı. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şeref defterini imzaladı . Ardından Vali Salih Ayhan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, şehitlik anıtına çelenk bıraktılar. 

Çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri şehitlikte bulunan şehit kabristanlarına karanfil bıraktılar. Burada ki tören il müftüsü Ramazan Tolon'un okuduğu dua ile sona erdi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl dönümü kutlamaları, Valilik önünde düzenlenecek olan resmi tören geçidi, zafer koşusu ve akşam saatlerinde ise Abide kavşağında düzenlenecek olan fener alayı ise sona erecek. Fener alayı yürüyüşü saat 20.00 de Abide kavşağından başlayarak Topçu meydanında sona erecek. 

Osmanbey şehitlik alanında düzenlenen törene Vali Salih Ayhan, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, BŞB Zeynel Abidin Beyazgül, Tugay komutanı tuğgeneral Mustafa Er, Jandarma Komutanı  Tuğgeneral Mücahit Avkıran, siyasi parti Başkanları, STK temsilcileri ve protokol üyeleri katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195