Title of a News Article

Urfa'da festival düzenleniyor

.

Urfa'da festival düzenleniyor
banner206

Şanlıurfa’da sanatçı bir grup tarafından bölgeye hitap edebilecek kültür ve sanat festivali düzenlenmesi planlanıyor.

Arpak Kardeşler ve Ses Sanatçısı Ayşegül Zayim ile Ressam Sedat Kıran, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kültür ve sanat festivali düzenlenmesi için kolları sıvadı. Sanatçılar, İş Adamı Dr. Mehmet Cerah Kıran’ın vereceği destekle mayıs veya haziran ayında kültür ve sanat festivali düzenlemeyi hedefliyor. Nevali Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen sanatçılar, düzenlemeyi planladıkları festivalle ilgili bilgiler verdiler. Toplantıya Sanatçılardan Ekrem Arpak ve Ayşegül Zayim, Ressam Sedat Kıran, İş Adamlarından İş Adamı Dr. Mehmet Cerah Kıran ve Murat Yazar katıldı.

Ekrem Arpak, yaptığı açıklamada, düzenleyecekleri festivalin adını ilerleyen günlerde herkesle yapacakları istişare sonucunda belirleyeceklerini söyledi.

Son yıllarda Ortadoğu’da değişen siyasi dengelerin, sınırımıza ve hatta 2 buçuk milyonu aşan mülteci sayısı ile içimize kadar işeyen savaş sendromunun uzun yıllardır bölgemizde yaşanan sosyo ekonomik, sanayi, kültür, politik, yatırım istikrarsızlığının bölge halkı psikolojisi üzerinde yaptığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmayı istediklerini belirten Arpak, açıklamasında şunları kaydetti;

“İşsizliğin, eğitim seviyesi düşüklüğünün ortaya çıkardığı nedenler dolayısıyla özellikle gençlerimizin madde bağımlılığını, anti-sosyalist bir ruh haline bürünmesini engelleyecek ve hem bölge halkının hem de gençliği sanat ve kültür ile yeniden sosyal hayata kazandırmak. Dünyada yerleşik hayata geçişi sağlayan, tarımın başladığı, ilk coğrafya olması ve tabi buna paralel olarak derin bir kültüre sahip tarihi eserleri, görkemli yapıları, bu topraklarda yaşayan bitkileriyle, zengin yer altı yer üstü kaynaklarıyla bölgemizi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak.”

Yenilmeyi ve kaderciliği kabul etmediklerini vurgulayan Arpak, “Zengin kaynaklarına rağmen bölge halkının yılın dokuz ayı ırgat olarak gurbet ellerde ekmek derdinde olmasını istemiyor, bu festival ile ülkemizin ileri gelen sanayicilerini, yatırımcılarını bölgemize davet ediyoruz. Ayrıca var olan ancak kaybolmaya yüz tutmuş büyük turizm potansiyelini harekete geçirmek istiyoruz. Kısacası biz öz kaynakları üretebilen insan gücü, zekası ile bu coğrafyanın kendi ayakları üzerinde durabileceğine inanıyor, bu inancımızı halkımızla paylaşıyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 09:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
emre
emre - 8 yıl Önce

sizleri tüm kalbimle destekliyoruz

ADiLE
ADiLE - 8 yıl Önce

Yolunuz ve önünüz açık olsun sizin gibilere Şanlıurfa'mızın ihtiyacı var başarılarızın devamı durmak yok yola devam

SIRADAKİ HABER

banner195