Title of a News Article

Urfa'da konteyner kentin o bölgede kurulmasına tepki

Urfa'da konteyner kentin o bölgede kurulmasına tepki
banner206

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, Şanlıurfa’da depremzedeler için birinci sınıf tarım alanında konteyner kent kurulmasına tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Şanlıurfa'da konteyner kent kuruluyor. Depremde evleri yıkılan ve binaları ağır hasar alan depremzedelerin kalabilmeleri için Harran Üniversitesi Şair Nabi kampüsündeki tarım alanına kurulacak konteyner kent tepkilere neden oldu.

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, yaptığı açıklamada, konteyner kentin tarım alanına kurulmasına tepki göstererek, “Harran Üniversitesi Şair Nabi kampüsündeki 120 dönüm birinci sınıf tarım arazisine depremzedeler için konteynır kurulması için çalışmalar yapılıyor, oysaki daha önce Suriye’li göçmenler için Urfa’nın Suruç ilçesinde 35 bin kişilik dünyanın en modern çadır kenti kurulurken, Ceylanpınar’da 10 bin kişilik çadır ve konteynır kent varken , Birecik ve Nizip arasında Fırat nehrinin kenarında 10 bin kişilik çadır kent varken ve buralar boş ve atıl olarak dururken neden kullanılmıyor. Urfa beceriksiz bürokratların ve milletvekillerinin oyuncağı olmuş” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2023, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195