Title of a News Article

Urfa'da korkutan tablo! Can kayıpları artıyor..

Urfa'da korkutan tablo! Can kayıpları artıyor..
banner206

Şanlıurfa'da yapılan korona virüs araştırmasında yaz aylarında bin 500'ü aşan günlük vaka sayıları 250-300'e inerken; yoğun bakım, ağır hasta ve vefat konusunda ise artış olduğu öğrenildi. Tüm dünya’da can almaya devam eden koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor.

Bir yılı aşkın süredir dünya gündemini sarsan virüse karşı tedbir alınırken, Türkiye'de ve Şanlıurfa'da da mücadele noktasında çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamdaki önlemler devam ederken, Şanlıurfa'daki vaka ve vefat sayıları ile ilgili veriler ortaya çıktı.

VAKALAR DÜŞÜYOR

Buna göre; yaz aylarında kentteki günlük vaka sayısı zaman zaman bin 500'ü aşarken, test yapanların pozitif çıkma oranının yüzde 45-50 arasında olduğu öğrenildi. Kış aylarında ise alınan tedbirlerin de etkisiyle günlük vaka sayılarında büyük düşüş yaşandı. Şanlıurfa'da son dönemde testlerin pozitif çıkma oranı yüzde 15-17 arasında değişiklik gösterdi. Kentteki günlük vaka sayısının şu sıralar 250-300 olduğu ifade edilirken; yoğun bakım, ağır hasta ve vefat konusunda ise yaz ile kış arasında farklı bir tablo ortaya çıktı.

YOĞUN BAKIM VE VEFAT SAYILARI ARTIYOR

Neredeyse test yaptıran her iki kişiden birinin pozitif çıktığı yaz dönemindeki yoğun bakım, ağır hasta ve vefat sayılarının, vaka oranlarının yüzde 15-17 arasına düştüğü kış aylarından daha az olduğu kaydedildi.Buna göre yaz aylarındaki yoğun bakım ve ölüm sayıları, vaka sayılarının düştüğü kış aylarından daha az oldu.

HARİTA YEŞİLE DÖNÜYOR

Öte yandan Hayat Eve Sığar uygulamasında da son dönemlerde haritanın kırmızıdan yeşile döndüğü görüldü.18 Kasım'da kaydedilen haritada, kent genelindeki kırmızı alanların fazlalığı göze çarparken, 8 Ocak'ta (bugün) kaydedilen tabloda ise yeşil alanların arttığı dikkat çekti.

Kaynak: kanal63

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195