Title of a News Article

Urfa'da olsa kesin kavga çıkar!

Urfa'da olsa kesin kavga çıkar!
banner206

Hizmet bölgesindeki muhtarlarla iletişime özel önem veren Dicle Elektrik, pandemi şartlarında muhtar toplantılarını online yapmaya başladı. 2020 yılının son 3 ayında WhatsApp uygulaması üzerinden yapılan 62 online toplantıda, 223 muhtarla görüşüldü. Yapılan görüşmelerde, görüntülere yansıyan tebessüm kareleri gözlerden kaçmadı. Batmanlı muhtarların online görüşmesinin çok verimli geçtiği öğrenilirken, bu uygulama Şanlıurfa'da yapılırsa nasıl olur diye düşünelecek olunursa tahminler hiçte zor olmaz. Şanlıurfa'da, bitmek bilmeyen elektrik kesintileri nedeniyle vatandaş ile DEDAŞ arasında sürekli sorunlar yaşanıyor. Son olarakta geçtiğimiz günlerde yağmur duasına değil elektrik duasına çıkan köylüler Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bu yüzden de online görüşme Urfa'daki muhtarlarla da yapılırsa, Batmanlıların vermiş olduğunu görüntünün tam tersi yaşanır. 

Dicle Elektrik'ten edinilen bilgiye göre, hizmet bölgesinde müşteri memnuniyeti için muhtarlar ile iletişime özel bir önem veriyor. Önceki yıllarda fiziksel olarak yapılan toplantılar geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle büyük oranda online olarak gerçekleştirildi.

2020 yılında WhatsApp üzerinden farklı muhtar gruplarıyla iletişime devam edildi. Geçtiğimiz yılın eylül ayında Batman’da başlayan online muhtar toplantıları yıl sonuna kadar devam etti. Yaklaşık 3 aylık sürede 6 il merkezinden ve 5 büyük ilçeden toplam 223 mahalle ve köy muhtarıyla görüşmeler gerçekleştirildi.

Dicle Elektrik Müşteri Memnuniyeti Merkezi (3M) tarafından gerçekleştirilen toplantılarda muhtarlardan 85 farklı şikâyet, öneri ve talep iletildi. 3M yetkilileri tarafından muhtarlardan gelen 70 sorun ilgili birimlere iletilmek suretiyle hızlı şekilde çözüme kavuşturulurken, diğer sorunların çözümü için de mutakabat sağlandı.

En çok iletilen sorunlar

Muhtar grupları tarafından 3M yetkililerine iletilen konular arasında sokak aydınlatması, “Alo 186 Çağrı Merkezi”ne erişim, bazı mahallelerde trafo kapasitesinin yetersiz kalması, alt yüklenicilerin yaptıkları işlerin daha fazla denetlenmesi, elektrik maliyetlerindeki artış, kaçak tüketime yönelik işlemler, açma-kesme ücretleri, şirket yetkililerine erişimin kolaylaştırılması ve çiftçi borçlarının yapılandırılması yer aldı.

Müşteri Memnuniyeti Müdürü Rıdvan Çatır, büyük bir hizmet bölgesinde müşteri memnuniyeti için gösterdikleri tüm çabalara rağmen bazı eksikler olabileceğini belirterek, “Bunların bize aktarılmasında muhtarlar çok önemli bir rol icra ediyorlar. Bize ilettikleri sorunlara hızlı çözüm üretmek için seferber oluyoruz. Bundan sonra da muhtarlarla yakın diyalog halinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Rıdvan Çatır muhtar gruplarıyla düzenli görüşmelerin pandemi sürecinde online olarak yeni yılda da devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195