Title of a News Article

Urfa'da şoke eden olay!

Urfa'da şoke eden olay!
banner206

İmamlık yapan Osman Çilenti’nin, müftülükteki bazı uygulamalara karşı çıktığı için ‘ceza olarak’ COVID-19’dan hayatını kaybedenlerin cenazesini yıkamakla görevlendirildiği öne sürüldü. Çilenti’nin bu sırada kendisinin de COVID-19’a yakalanarak yaşamını yitirdiği iddiasına Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı. Chp Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da, konuyu TBMM’ye taşıdı.

Şanlıurfa Siverek’e bağlı Burçalık Köyü’nde iki yıldır cami imamı olarak görev yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti, yaklaşık iki hafta önce Siverek Müftülüğü’nce koronavirüsten yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirildi. Sosyal medyada, müftülükteki bazı uygulamalara karşı çıktığı için Çilenti’ye bu görevin ceza olarak verildiği, kendisine salgından korunması amacıyla ekipman bile verilmediği iddia edildi. İmam Çilenti’nin cenaze yıkama esnasında kendisini kötü hissettiği ve birkaç gün sonra da yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu iddialar üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti.

MİLLETVEKİLİ AYDINLIK: İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, geçtiğimiz günlerde Siverek’te görev yaparken koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden imam Osman Çilenti için hazırlamış olduğu yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

İmamın eşi Rahime Çilenti’nin iddialarının araştırılması gerektiğini belirten Aydınlık, “öncelikle görevini icra ederken virüsü kaparak hayatını kaybeden imam kardeşimiz Osman Çilenti’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. İmam kardeşimizin eşinin ifadelerini öğrendiğimde hem üzüldüm hem kahroldum. İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha gördüm. Yapılan insanlık dışı muamele ve ihmaller zinciri ne yazık ki bir insanımızı daha hayattan kopardı. Kamuoyuna yansıyan iddialar çok ciddi, bu nedenle araştırılması gerekiyor. Bu bağlamda bizde iddiaları hazırlamış olduğumuz yazılı soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’a sorduk. Bu meselede kimler sorumluysa o kişiler hakkında işlem yapılması için sonuna kadar olayın takipçisi olacağım” dedi.

KORUYUCU EKİPMAN VERMEDEN VİRÜSLÜ CENAZE NASIL YIKATTIRILIR

İmanın eşi Rahime Çilenti’nin iddialarını hatırlatan Aydınlık, “Merhumun eşi, Osman Çilenti’nin Siverek’te koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin cenazelerini yıkamakla görevli 15 imamdan biri olduğunu söylüyor; ancak iddiasına göre ne bir eğitim verilmiş ne de koruyucu ekipman, olacak iş değil. Hal böyleyken Osman Çilenti kendince aldığı tedbirlerle virüs nedeniyle vefat etmiş bir vatandaşımızın cenazesini yıkıyor ve bir süre sonra aşırı ağrı ve yüksek ateş gibi semptomlar gösterince koronavirüs olabileceğini ailesine ifade ederek kendisini karantinaya alıyor ve hastaneye ilk gittiğinde iğne vurularak evine gönderilen Osman Çilenti, semptomlar daha da artınca ikinci kez hastaneye gidiyor ve test yapılıyor. İki gün sonra ise test sonucu pozitif çıkıyor. Şimdi sormak lazım; bu nasıl iştir, bu nasıl bir ihmalkârlıktır. Siz bu insana koruyucu ekipman olmadan nasıl koronavirüslü cenaze yıkattınız?” diyerek tepki gösterdi.

DERHAL BİR SORUŞTURMA AÇILMALI

İmam Osman Çilenti’nin hasta yatağında savunmasının alındığı iddiasını gündeme getiren Aydınlık, “Merhum virüsü kapmış evde tedavi görürken kendisine müftülükten gelen telefonda koronavirüsten vefat eden başka bir vatandaşımızın daha cenazesinin yıkanması istenince koronavirüse yakalandığını belirtiyor ve yetkililere ilgili evrakını telefon üzerinden iletiyor. Müftülükte yapılan usulsüzlüklere ve adam kayırmacılığa karşı çıkan imam Osman Çilenti hasta yatağındayken telefon üzerinden kendisi hakkında daha önceden açılmış 2 soruşturma için savunma veriyor. Savunmasını kâğıda döken müftülük bir personel aracılığıyla savunmasını imam Çilenti’ye imzalatıyor. Yahu hiç mi Allah’tan korkmadınız, hiç mi çekinmediniz? Bu merhuma hasta yatağında bu muameleyi reva görenler hakkında derhal geniş kapsamlı bir soruşturma açılmalı ve ilgili kişiler hakkındaki tüm iddialar titizlikle incelenmeli” diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 4 yıl Önce

O zaman Ölen 55 saglikci ne olacak imam icin kopartilan bu firtina ne.imamlar hic bi sey yapmasin sadece maas alsinlar ne guzel dunya

SIRADAKİ HABER

banner195