Şanlıurfa'da Uçak Seferleri Yine Düşürüldü

Şanlıurfa'ya inen uçak sayısı her geçen gün azalma gösterirken iş dünyasından tepki gelmeye başladı.

HRÜ'lü öğrenciler Filistin için oturma eylemi yaptı HRÜ'lü öğrenciler Filistin için oturma eylemi yaptı

Şanlıurfa'da haziran ayı itibariyle haftalık 49 olan uçuş sayısı geçen ay itibariyle 37'ye kadar geriledi. Uçuş sayısının artırılması için kolar sıvandı. Birçok Sivil toplum kuruluşları, odalar ve iş dünyası temsilcileri,  Uçuş seferlerinin arttırılması için bir araya geldiler. Uçuşları tekrardan arttırılması gerektigi ifade eden temsilciler bu konuda gerekli mercilerle görüşme yapacaklarını mevcut sayıların yetersiz oldugunu bununda şehrin turizmini ve iş dünyasını olumsuz etkiledigini ifade ettiler.

Urfa Barosu, Ziraat Odası, Mimarlar Odası, Urfa Ticaret Odası, MİSİAD, ŞUSİAD, TÜRSAB ve Şoförler Odası'nın da aralarında bulunduğu odalar, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri Urfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda açıklama yaptı.

Urfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, "Turizmin can damarı olan ulaşım noktasında yaşanan bu olumsuz gelişmeler, şehrimizin turizm ve iş dünyası ekseninde gelişmesine büyük darbe vurmaktadır. Şanlıurfa'nın 2.5 milyonluk nüfusu, hızla büyüyen ekonomisi, daha sık ve düzenli uçuş seferlerini gerektirirken, maalesef uçak seferlerindeki azalma göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir" dedi.