Title of a News Article

Urfa Kalesi'nde yapılan kazıda ortaya çıktı

Urfa Kalesi'nde yapılan kazıda ortaya çıktı
banner206

Urfa Kalesi’nde yapılan kazı çalışmalarında, geçmiş döneme ait yapı ortaya çıktı. Alanda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, sur duvarında bulunan ve restorasyon geçirmiş olan tarihi mekanın, kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılabileceğini önerdi.

Şanlıurfa, tarihi ve turistik açıdan önemli konuma sahip olan bir şehir. Özellikle turizm alanında şehrin gelişmesi için önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda Urfa Kalesi’nde de kazı ve restorasyon çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kalenin restore edilmiş alanlarından biri olan kuzey sur duvarının iç bölümünde yapılan kazı çalışmalarında, geçmiş döneme ait yapı bulundu.

Farklı mimariye sahip mekanda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ,  sosyal medya paylaşımında yaptığı paylaşımda, “Başkanımız büyük önem ve destek verdiği Kale Kazı Çalışması. Şanlıurfa Kalesi'nin kuzey sur duvarında yer alan burcun iç kısmı. Restorasyon geçirmiş olan mekân, günümüzde kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılabilir.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195