Title of a News Article

Urfa OSB'den flaş açıklama!

Urfa OSB'den flaş açıklama!
banner206

Şanlıurfa OSB Bölge Müdürlüğü,  Su konusu ile ilgili açıklama yapma ihtiyacı duydu.

Bazı yayın organlarında çıkan asılsız haberlere cevap niteliğinde 6 maddede su sorununun ciddi anlamda yaşanmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi.

1. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi ile Sanayiciler arasında yapılan su abonelik sözleşmesinde sanayicinin kullanacağı aylık su miktarı belirlenmiş bu belirlenen su miktarı kadar sanayicimize yedek depolama sistemi bulundurma zorunluluğu getirilmiştir.

2. Bölge Müdürlüğümüzün sanayicilerimize yazmış olduğu uyarı yazısında, 3 aylık yoğun tüketim dönemi içerisinde sanayicilerimizin üretimlerinin aksamaması için ani durumda gelişecek bir kesintiden aksi yönde etkilenmemelerini amaçlamaktadır. Yedek depolarının hali hazırda dolu tutmaları istenmiştir.

3. Gelinen süreçte kritik dönemler içinde bulunmamıza rağmen ciddi bir kesinti henüz olmamıştır.

4. Önlem olarak OSB tarafından Bölge sınırlarımız içinde geçtiğimiz günlerde 2 adet su kuyusu ana hatta bağlanmak suretiyle faaliyete alınmış, 2 adet su kuyusunun da bağlantı çalışmaları devam etmektedir.

5. Projesi tamamlanan İsale hattının tamamlanması için ŞUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz üst düzeyde gerçekleşmektedir. Sayın valimizin de yoğun uğraşı ile yapılması planlanan isale hattı projesi için 35 milyon TL lik hibe sağlanmıştır. ŞUSKİ proje ve keşif çalışmalarını güncellemiş yıl sonuna kadar işin ihale edilmesini planlamaktadır. Proje bütçesi toplam 82 milyon TL’dir.

6. Bölge içerisindeki kuyularımızın faaliyete alınması ile birlikte ciddi bir su kesintisi tarafımızca öngörülmemektedir.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2021, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142