Title of a News Article

Urfa’da depremin yaraları sarılıyor

Urfa’da depremin yaraları sarılıyor
banner206

Deprem felaketinin ardından 11 şehirde yeni yapılaşma süreci başlatılmıştı. Bu kapsamda Şanlıurfa’da kent merkezinde 4 bin 469 yapılıyor. Ayrıca kırsal mahallelerde de 917 afet konutu ve 267 afet ahırının ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde yapıların yeniden inşası, hazırlanan master planlar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Konut inşaatlarını başlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 14 milyon insanın etkilendiği tahmin edilen felaketin ardından şehir ve köylerdeki yapıların plan, ihale ve yapım süreçlerini yönetiyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde; 506 bin 739 konut ve 143 bin 271 köy evi ile toplamda 650 bin 10 deprem konutu yapılacak.

Bu kapsamda Şanlıurfa’da da depremin izlerini silmek isteyen TOKİ, Eyyübiye’de 3202, Birecik’te 534 ve Karaköprü’de 733 olmak üzere toplama 4 bin 469  afet konutunun ihalesini gerçekleştirdi. İnşaatına hızlıca başlanan konutların aralık ayı itibariyle hak sahiplerine tesliminin yapılması bekleniyor.

TOKİ,  depremden etkilenen kırsal mahalleleri de unutmadı.  Urfa’nın kırsal mahalleleri için de harekete geçen TOKİ, 917 afet konutu ve 267 afet ahırının ihalesini gerçekleştirdi. Kırsal mahallelerde de ihalesi yapılan konut ve ahırlar için yapım çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195