Title of a News Article

Urfa’da görevden alınmıştı! İşte o savcı hakkında yeni karar...

Urfa’da görevden alınmıştı! İşte o savcı hakkında yeni karar...
banner206

Koronavirüs pandemisi sürecinde hükümet tarafından atılan adımları eleştirdiği için görevden alınan cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut göreve iade edildi.

Cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde görev yaparken Pandemi sürecinde atılan adımların hukuka aykırı olduğunu belirterek resen soruşturma başlatmıştı. Savcının, resen soruşturma başlattığını duyurmasının ardından ise görevden alınmıştı. Savcı Akbulut, daha önce yaşanan gelişmede de sanık olduğu dosyada beraat etmiş ancak göreve iadesi yapılmamıştı.

Kovid döneminin en tartışmalı isimlerinden biri olan savcı Eyüp Akbulut, görevine iade edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Eyüp Akbulut, korona virüsü tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı, aşıların ise sağlığa zararlı olduğunu ileri sürerek bunlara karşı resen soruşturma başlattığını açıklamıştı. Youtube üzerinden 28 dakikalık bir video yayınlayan ve Esenlik Bildirisi’yle pandemi tedbirlerini eleştiren Eyüp Akbulut, çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK), Akbulut’un geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142