Title of a News Article

Urfa’da nişanlısı tarafından öldürülmüştü! Toprağa verildi

Urfa’da nişanlısı tarafından öldürülmüştü! Toprağa verildi
banner206

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde nişanlısı tarafından öldürülen Mülkiye Kazan, Viranşehir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Geçtiğimiz 15 Aralık’ta Ceylanpınar'da kırsal bölgede hayvan otlatan çobanlar, boş arazide hareketsiz yatan bir kadını görünce durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde hayatını kaybeden ve cesedi çürümeye başlayan kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Güvenlik güçleri, üzerinden kimlik çıkmayan kadının kimliğini ve ölüm nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Ceylanpınar’da bulunan cesedin Viranşehir’de 35 gündür kayıp olan 23 yaşındaki Mülkiye Kazan’a ait olduğu ortaya çıktı. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkan Mülkiye Kazan’ın ailesi, ayakkabıdan teşhis ettiği cesedin kızlarına ait olduğunu belirledi. Bu arada Mustafa Aslan ile nişanlı olan Mülkiye Kazan’ın düğün planı yaptıkları öğrenildi.

NİŞANLISI TUTUKLANDI

Bu arada olayın ardından Kazan’ın nişanlısı gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Aslan, kasten adam öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genç kızın cenazesi ise günler sonra Viranşehir ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü de katıldı. Sürücü, cenazeye ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Nişanlı olduğu erkek tarafından 16 Kasım’da katledilen, 36 gün sonra bir arazide gömülü halde bulunan 23 yaşındaki Mülkiye Kazan’ın cenazesini bugün Viranşehir’de toprağa verdik..

Davanın takipçisi olacağız.

Kadın cinayetleri politiktir!”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195