Title of a News Article

Urfa’da Vergi Dairesi yıkılıyor

Urfa’da Vergi Dairesi yıkılıyor
banner206

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde yıkıma neden olan büyük iki deprem, Şanlıurfa Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlık Hizmet Binası da ağır hasarlı olarak belirlendi. Deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen hizmet binasının yıkılması kararlaştırıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Şanlıurfa’da belirlenen ağır hasarlı binaların yıkımı tek tek yapılıyor. Kentte ağır hasarlı olarak belirlenen binalardan birisi de Şanlıurfa Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlık Hizmet Binası oldu. Urfa’da 20 yıldan beri faaliyet gösteren Vergi Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlık Hizmet Binası yapılan tespitler sonrasında ağır hasarlı olarak belirlenmiş ve kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 350 kişinin görev yaptığı hizmet binasında Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati beraberinde Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti il Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile birlikte bizzat yerinde inceleme yaptığı, binanın kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle yıkım ve taşınma talimatı verdiği öğrenildi.

Bu arada Karayolları 51.Şubesi yerine TOKİ tarafından yapılan 9 ayrı bloğun 1 tanesinin hizmet binası ve lojman olarak talep edildiği ancak geçen süre zarfında henüz tahsis işlemi gerçekleşmediği belirtiliyor.

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlık Hizmet Binasında görev yapan personeller, “Şu anda Defterdarlık hizmetleri çok zor şartlar altında farklı yerlerde Vergi Dairesi Başkanlığı da ilçeler de hizmet vermeye çalışmaktadır. En önemlisi de ağır hasarlı binadan meydana gelen depremler ve artçılar sebebiyle bina yıkılmadan taşınmanın gerçekleşmesi sorunu. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere tüm yetkililerin bu soruna bir an evvel çözüm bulması daha fazla mağduriyete sebebiyet verilmemesi en büyük arzumuzdur...” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195