Title of a News Article

Urfa’da yeni anayasa mesaisi sürüyor

.

Urfa’da yeni anayasa mesaisi sürüyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 aylık periyotlarla düzenlenen Büyükşehir İcra Toplantısının 2017 ilk dönem ikinci buluşmasında Anayasa değişikliği ele alındı. Toplantıda konuşan Başkan Çiftçi, "Yeni anayasa denetimler artacak" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kurum bünyesinde görev yapan personelle düzenlediği toplantıda Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini belirtti. Başkan Çiftçi, Anayasa değişikliğinin ardından iç ve dış müdahalelerin ortadan kalkacağını belirterek " Yeni sistemde başbakanlık yerine cumhurbaşkanlığı sistemiyle yasama yürütme birbirinden ayrılarak ve birbirini denetleyerek işi yoluna koyuyor " dedi.

GAPTEM'de düzenlenen toplantıda Başkan Çiftçi, anayasa değişikliğiyle ilgili olarak kirli bilgilerin ortalıkta çok dolaştığına dikkat çekerek: "18 maddelik anayasa değişikliği geliyor. Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak ortalıkta aslıyla alakası olmayan yorumlar yapılıyor. Herşey yolunda gidiyor, herşey güllük gülistanlık devam ederken anayasa değişikliğini düşünmüyoruz. 94 yıldır uygulanan sistemde 65 hükümet getirmiş. hükümetin ömrü 1 buçuk yıllıktır. 10 yılda bir müdahale veya cunta yaşanmış. dış müdahaleler yaşamışız.  Yeni sistemde başbakanlık yerine cumhurbaşkanlığı sistemiyle yasama yürütme birbirinden ayrılarak ve birbirini denetleyerek işi yoluna koyuyor" dedi.

 

PINARBAŞI: SEÇİLENLER MİLLETE HESAP VERECEK

Buluşmaya katılan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise, Türkiye'nin parlamenter sisteminden örnekler sunarak yeni Anayasa ile Türkiye'nin önünün açılacağını söyledi. Anayasa değişiklik maddelerini tek tek açıklayarak bilgi veren Başkan Pınarbaşı: "Hesap vermeyen bir makam olan Cumhurbaşkanlığı hesap veren bir merci olacak. Cumhurbaşkanı her türlü işlemi yapabilecek ama millete karşı sorumsuz olacak olan sistem değişecek. Artık Millet cumhurbaşkanlığını denetleyecek. Seçilenler artık millete hesap verecek duruma gelecek" diyerek yeni sistemin milletin emrinde olacağını belirtti. Almanya'nın, İngiltere'nin ADB'nin muhalefetine bakarak verilecek evet'in hayırlı bir evet olacağını sözlerine ekledi.

 

AÇAR: BİRLİK OLMALIYIZ

Toplantıda tüm katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ise güçleri birleşmenin önemine değindi. Genel Sekreter Açar, "İnançlarımız farklı da olsa ülkenin birlik ve beraberliği ile milletin bekası için birleşiriz. Bu birliktelik bizi bize daha çok bahşettirir. Birlikteliğimizi koruyamazsak, geleceğe taşıyamazsak gözümüzün önünde kötü örnekler var.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195