Title of a News Article

Urfalı esnafa ne kadar destek verildi?

Urfalı esnafa ne kadar destek verildi?
banner206

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Burada Vali Abdullah Erin tarafından karşılanan Bakan Pekcan, ilk önce Valilik Şeref defterini imzaladı ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan, pandemi nedeniyle esnafa yapılan yardımlar konusunda açıklamalarda bulunarak Şanlıurfa'da ki esnafa ne kadar destek verildiğini söyledi.

Bakan Pekcan açıklamasında; "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu süreci çok temkinli bir şekilde geçiriyoruz. Koronavirüs aşısı yapıldığında inşallah hem sağlık hem de ekonomi alanında ayrışarak büyümeye devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımıza kredi vermiş durumdayız. Geçen hafta açıklandığına göre, esnaf ve sanatkarlarımızın olan borçları faiziyle beraber ötelendi. Pandeminin gelişmesiyle beraber bizde bu yönde adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Esnafımıza üç ay süreyle bin lira gelir kaynağı desteği büyük şehirlerde 750 lira kira kaybı desteği vereceğiz. Yaklaşık 1 milyon 400 esnafımız bundan destekleniyor. Şanlıurfa’dan da, 15 bin 842 esnaf başvuru yapmış. 14 milyon 300 bin lirada Şanlıurfa’ya destek gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Şanlıurfa’ya baktığımız zaman, son iki yılda 7 milyar ihracat desteği verdiğimizi görüyoruz. İhracat kredileri bakımından 2020 yılında Şanlıurfa’ya 5,7 milyon dolar ihracat desteği verdik. Şanlıurfa ihracatına bakıldığında son üç yılda 150 milyon dolarlık bir ihracat var ki bu ihracatı bugün iş insanlarımızla konuşacağız. Şanlıurfa için çok düşük bir rakam. 81 ilde ihracata ilk adım programımız var. Şanlıurfa’da 513 tespit ettik. Şanlıurfa’da ihracat potansiyeli olduğu halde ihracat yapamayan firmalar var. Bu tespit ettiğimiz firmalara altı ay süreyle eğitim verip bu firmaları ihracata kazandırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan yaptığı açıklamalar sonrası makama geçti. Burada ağırlanan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a, AK Parti Milletvekilleri; Gülender Açanal, İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Akay, Halil Özşavlı, Şanlıurfa BŞB Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Kurt, Tuna Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay, Gümrük İl Müdürü Mehmet Sağlam ve çok sayıda bürokrat eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2021, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195