Title of a News Article

Urfalılar, Bursa'da buluştu...

Urfalılar, Bursa'da buluştu...
banner206

Bursa’daki Şanlıurfa buluşması iki şehir arasında yeni projelerin yolunu açtı. Gölpark’taki organizasyonda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Başkan Alinur Aktaş, bir takım yerleri yıkarak, yaparak yola devam ediyor. Tarihi şehirlerin özelliği bu. Bizde benzer çalışmalar yapıyoruz. İş birliği için görüşüyoruz’ dedi.

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ŞURKAV buluşması Gölpark’ta gerçekleşti.

Şanlıurfalı üniversite öğrencileriyle bir araya gelinen programa Vali Yakup Canbolat Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü belediye başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Bursa ve Şanlıurfa’dan çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Yaşanabilir şehirler içerisinde birinci sırada yer alan Bursa’nın Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Hem Bursalı dostlarımız hem de Şanlıurfalı hemşerilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa, tarih yönüyle de çok zengin. Peygamberler Şehri Şanlıurfa’dan, Evliyalar Şehri Bursa’ya gönül köprüsü kurduk. İnsanı, kültürü ve tarihi yapıları itibari ile farklı bir şehir. Yeşillikleri görünce cennete gelmiş gibi hissettik” dedi.

BENZER PROJELER…

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak benzer projeler yaptıklarını da kaydeden Başkan Beyazgül, “Alinur Aktaş, birtakım yerleri yıkarak, yaparak yola devam ediyor tarihi şehirlerin özelliği bu. Biz de şimdi Şanlıurfa’da benzer şekilde yenileme çalışmaları yapıyoruz. İşbirliği konusunda görüşmeler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ…

Bursa ve Şanlıurfa’nın çok turist ağırlayan iki şehir olduğuna da dikkat çeken Beyazgül, “Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Balıklıgöl ve sayamayacağımız kadar tarihi mekânlarımız var. Şanlıurfalıların göç ettiği ve sevdiği şehirler arasında Bursa. Şanlıurfa’yı gelecek olan misafirlerimiz için hazırlıyoruz. Hemşerilerimiz, şehrimize gelen tüm vatandaşları en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yapacaktır” diye konuştu… (Bursa Olay)

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2021, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195