Title of a News Article

Urfa’nın eski valisi gözaltında

.

Urfa’nın eski valisi gözaltında
banner206

Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda, Şanlıurfa eski Valisi Şehabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

BURSA’da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve aralarından önemli işadamlarının da bulunduğu 73 kişi gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınması kararı verilen 73 kişiden Bursa’da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput ile eski emniyet müdürü Ali Osman Kahya dün gece yakalandı. Harput ve Kahya ile birlikte aynı operasyon kapsamında gözaltına alınanlar Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahabettin Harput, görev yaptığı sürede Özel İdare’ye ait binayı Gülen Cemaati’ne ait hastaneye usulsüz verdiği iddialarıyla da gündeme gelmişti.

Haklarında gözaltı verilen kişilerin yakalanması için polis operasyonu sürdürüyor.

 

Urfa’da 5 yıla yakın görev yapmıştı

08 Nisan 1996 tarihinde Şanlıurfa Valiliği'ne atandı. Beş yıla yakın süren Şanlıurfa Valiliği görevi esnasında GAP’nin hayata geçirilmesi ve Şanlıurfa’nın tarihi restorasyon çalışmaları ile Türkiye’nin en başarılı üç vakıf  çalışmaları arasında yer aldı. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195