Title of a News Article

Vali Ayhan, Urfa’da yıkılacak bina sayısını açıkladı

Vali Ayhan, Urfa’da yıkılacak bina sayısını açıkladı
banner206

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından Şanlıurfa’da depremde vefat eden kişi sayısının 340 olduğunu söyledi. Depremin etkisiyle hasar gören binalara da değinen Vali Ayhan, “Ağır hasarlı, acil yıkılacak bina sayımız bin 122. Hasar tespiti yaptığımız bina sayısı 18 bin 333” dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Valilik Toplantı Salonu’nda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 10 ilde yıkıma neden olan ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Vali Ayhan’a; Vali Yardımcısı Abdulhamit Uyar, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez ile Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras eşlik etti. 

Vali Ayhan, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’da depremde 340 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, 8 bin 919 yaralının hastaneden taburcu edildiğini ve serviste yatan hasta sayısının da 313 olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da 373 bin 493 bina stokunun olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, “Bunların depremin anında hasar gören, kullanılamaz hale gelen bina sayısı 253, yıkılan binası 19. Bu tespitlerimiz devam ediyor. Ağır hasarlı, acil yıkılacak bina sayımız bin 122. Hasar tespiti yaptığımız bina sayısı 18 bin 333, bağımsız bölüm sayısı ise 124 bin 569. Şu an 200 ekip çalışıyor, bu işi 3-4 güne belirli bir noktaya getireceğini düşünüyorum” dedi.

Şanlıurfa’daki 493 toplanma alanı olduğunu da dile getiren Vali Ayhan,  şuana kadar 3 bin 186 çadır kurulduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195