Title of a News Article

Vali Şıldak: 112’yi gerekmedikçe meşgul etmeyelim

Vali Şıldak: 112’yi gerekmedikçe meşgul etmeyelim
banner206

112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığında yapıldı.

Karaköprü ilçesinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda kurumun personel ve araç durumu, çağrı sayıları ile asılsız çağrılar konusunda Vali Şıldak’a bilgiler aktarıldı. 112 Çağrı Merkezinin asılsız çağrılarla meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Şıldak, “İnsanlarımız hayati konularda yardım alabilmek için 112’yi arıyorlar. Gereksiz ve asılsız çağrılar risk altındaki vatandaşlarımıza erken müdahale açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden 112’yi gerekmedikçe meşgul etmemeleri noktasında vatandaşlarımızdan daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz” dedi.

Vali Şıldak, toplantı sonrasında 112 Acil Çağrı Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında brifing alarak birimleri ziyaret edip, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Erinç Demir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Sağlık Müdürü Vekili Rıfat Kemal Aydın, Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Serkan Elmas, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Nur Asoğlu, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Abdülkadir Kısmet, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Ürün ile Bilgi İşlem Daire Başkanı Durak Akkaya katıldı.

Toplantının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi istasyonuna geçen Vali Şıldak, burada incelemelerde bulundu. Telsiz anonsuyla sağlık personeline kolaylıklar dileyen Vali Şıldak, “İnsanlarımızın sağlığını korumak, zor durumlarında acil vakalara müdahale etmek üzere görev başında bulunan, ambulanslarımızda ve 112 istasyonlarımızda görev yapan, fedakârca çalışan tüm personelimize başarılar diliyorum. Sizler sayesinde insanlarımız hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşma ve yaşadıkları sağlık problemlerine çözüm bulma noktasında iyi sonuçlar elde ediyorlar.” dedi.

Bu arada Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezinde, İtfaiye, Sağlık Bakanlığı Acil Yardım Hizmetleri, AFAD, Emniyet, Jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü birimleri bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2023, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195