Title of a News Article

Vali Şıldak, kurum ziyaretlerini sürdürüyor

Vali Şıldak, kurum ziyaretlerini sürdürüyor
banner206

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kurum ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Sabah ilk olarak Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğüne geçen Vali Şıldak, daha sonra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü brifingi öncesi Vali Şıldak’ı Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı ile müdür yardımcıları karşıladı. Bir süre DSİ kurmaylarıyla görüşen Vali Şıldak, daha sonra çalışmalarla ilgili bilgi almak üzere toplantı salonuna geçti.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından uygulanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Şıldak, “Tarımdaki ilerlemeyi sağlayacak olan sulama projeleri ile toplulaştırma çalışmalarının durumu hakkında bilgiler aldık. Bölgemizde insanın refahı, tarımın gelişmesi için izlenecek yol ve yöntem buradaki çalışmalara büyük ölçüde bağlı ve burada atılacak adımlar, çiftçimizin ve üreticimizin cebine girecek gelirin daha da yükselmesine vesile olacak.” dedi.

Sulama projelerinin tamamlanmasının elektrik nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi konusunda büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Sizin de çok yakından bildiği gibi özellikle sulama suyu için sondaj sularının çok yüksek miktarlarda kullanılması ve sulamanın elektrik enerjisi ile yapılıyor olması bölgede elektrik sıkıntısına neden oluyor. Gerek kırsalda ve gerekse şehir merkezinde kesintilerin sık yaşandığını bilmekteyiz. Ne zamanki sulamalar sizlerin yaptığı çalışmalarla, atacağınız adımlarla tamamlanacak o zaman inşallah bu sorunları yaşamıyor olacağız.” diye konuştu.

GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI BRİFİNGİ

DSİ 15. Bölge Müdürlüğünün ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına geçen Vali Şıldak, burada Başkan Hasan Maral tarafından karşılandı. Başkanlık makamında başlayan görüşmelerin ardında Vali Şıldak, toplantı salonuna geçerek devam eden projeler ve kurumun çalışmaları ile ilgili brifing aldı.

Vali Hasan Şıldak’ın kurum ziyaretlerine Vali Yardımcıları Yeliz Mercan ve Yasin Akgül de eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2023, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195