Title of a News Article

Vali Şıldak üniversite öğrencileriyle buluştu

Vali Şıldak üniversite öğrencileriyle buluştu
banner206

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, akşam yemeğinde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde bulunan Harran Kız Öğrenci Yurdundaki öğrencilerle bir araya geldi.

Osmanbey Kampüsünde bulunan Harran Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Vali Şıldak, öğrencilerle birlikte yediği akşam yemeğinin ardından gençleri dinleyerek sorularını cevapladı. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’le birlikte Harran Kız Öğrenci Yurduna giden Vali Şıldak, ilk olarak yurdun sosyal tesislerinde verilen kursları ziyaret etti.

Yurdun yemekhanesinde öğrencilerle yemek yiyen Vali Şıldak, daha sonra çok amaçlı salonda düzenlenen sohbette öğrencilerin sorularını yanıtladı. Harran Üniversitesinin başarılı bir üniversite olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Şıldak, “Hızla gelişen, 30 binin üzerinde öğrencisi bulunan, Osmanbey Kampüsü gibi çok güzel bir kampüse sahip olan bir üniversitedesiniz. Bu yönüyle çok şanslısınız. Yeşil alanlarıyla, göletiyle, her türlü sosyal alanlarıyla kampüsün sizlere pozitif enerji yüklediğini düşünüyorum.” dedi.

Yurtların durumunu da yakından takip ettiğini kaydeden Vali Şıldak, sohbet ortamında gerçekleşen buluşmada öğrencileri dinledi. Soru cevap şeklinde ilerleyen buluşmanın ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, “Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Sizler Türkiye yüzyılının gençleri, bizlerin geleceğisiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yurtlarımızda sunduğu hizmetler her yıl daha da ilerleyen bir konseptle sizlere sunuluyor. Bu akşam dile getirilen konuların da başta Gençlik ve Spor Müdürümüz, Yurt Müdürümüz, Rektörümüz ve diğer ilgili kurumlarımız tarafından hassasiyetle takip edileceğini, çözülmesi için gayret göstereceğimizi ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

İlgili herkesin sürece katkı vermek için elinden geleni yapacağını sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Toplu yaşam alanlarında düzenin sağlanması konusunda hem hakkımızı arayacağız hem de kişisel sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bugün hepiniz sorunlarınızı medeni bir şekilde dile getirdiniz. Sizlerden haberdar olmamıza vesile oldunuz. Sizlerden umudumuz çok yüksek. Ben de bu akşam dile getirdiğiniz her konunun bizzat takipçisi olacağım.” cümleleriyle konuşmasına son verdi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise öğrenci odaklı olduklarını belirterek “Öğrencilerimiz ve gençlerimiz konusunda bizden daha fazla hassasiyet gösterdiği için Sayın Valimize de teşekkür ediyorum. Buraya gelme amacımız daha iyi eğitim koşulları nasıl sağlarız, bunu sizlerden dinlemek. Birlikte karar alan, birlikte düşünen ve birlikte yöneten bir sistemi inşallah buraya getirme düşüncesi içerisindeyiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2023, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195