Title of a News Article

Viranşehir Belediye Meclisi’nde deprem konuşuldu

Viranşehir Belediye Meclisi’nde deprem konuşuldu
banner206

Viranşehir Belediye Meclisi, Mart ayı meclis toplantısını Meclis Başkanvekili Eyyüp Öztürk başkanlığında gerçekleştirdi.

Belediye meclisi toplantı salonunda halka ve basına açık gerçekleştirilen 2023 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanvekili Eyyüp Öztürk, Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, asrın felaketinde vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Berat kandili dolayısıyla meclis üyelerinin kandilini de tebrik eden Başkanvekili Öztürk, toplantıda alınacak kararların hayırla vesile olmasını temenni etti. Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerine geçildi.

Toplantının gündem maddelerinden Yenişehir Mahallesinde bulunan ve üzerinde cami yaptırılan arsanın İlçe müftülüğüne tahsis edilmesi, Kale Mahallesinde bulunan Heci Memduh Şehmusoğlu taziye evinin şartlı olarak Belediyeye devredilmesi ve Belediye Hukuk İşleri Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmenliğinin görüşülmesi maddeleri oy birliği, Belediyenin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye olması oy çokluğu ile İmar uygulamasından dolayı oluşan hisseli satış yetkisinin encümene verilmesi ise imar komisyonuna sevk edildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı, ihtisas komisyon raporlarının görüşülmesi ile son erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195