Title of a News Article

Viranşehir'de saldırı şüphelileri gözaltına alındı

Viranşehir'de saldırı şüphelileri gözaltına alındı
banner206

Şanlıurfa'da, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Viranşehir İlçesinde  Cumartesi günü kimliği belirsiz kişilerce ateş açılarak 3 evin zarar görmesi olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda  uzun namlulu silahlar, mühimmat, tabanca geçirdi. Yapılan baskınlar sonucunda 14 kişi gözaltına alındı.

Olay Cumartesi günü Viranşehir ilçesinde yaşanmıştı. 3 eve yönelik kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlemiş ve saldırıyı gerçekleştiren şahıslar kaçarak izlerini kaybetmişlerdi. Olay sonrası inceleme yapan jandarma ekipleri olay yerinde 55 adet uzun namlulu silaha ait boş kovan bulundu. Yaşanan silahlı saldırı olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Evlerine ateş açılan ailelerin husumetli olduğu tespit edilen şüphelilerin evlerinde arama yapmak üzere giden Jandarma ekipleri tarafından M.D. isimli şahsın, elinde çanta ile araziye kaçtığının görülmesi üzerine şahıs kovalamaca sonucu yakalandı. Mısır tarlası içine gizlediği çanta içerisinde ise;
- (3) adet 7,62 mm çapında  AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği
- (1) adet Browning marka tabanca
- (6) adet Kaleşnikof şarjörü
- (298) Adet 7.62 mm çapında fişek
- (85) adet 9 mm çapında tabanca mermisi 
- (1) adet alev gizleyen ele geçirildi.

Olayın şüphelisi olarak değerlendirilen  (14) şahıs ise gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ettiği öğrenilirken, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada 'yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.' denildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195