Title of a News Article

Yeter artık hizmet edin!

.

Yeter artık hizmet edin!
Şanlıurfa'nın büyükşehir Belediyesi statüne geçmesinin ardından büyük beklenti içinde olan Halk hayal kırıklığı yaşıyor. BŞB ve diğer ilçe belediyeleri Urfanın kanayan sorunları için bugüne kadar bir araya pek fazla gelmemeleri ve kısır çekişme içinde olmaları Urfaya büyük zarar veriyor. 
Her gün mantar gibi büyüyen gece konuya çözüm bulamayan Başkanlar mesailerinin çoğunu ziyaretler ve kabullerle geçirdiği sosyal medyada görülüyor. Seçmen verilen vaadleri hatırlatıyor. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyelerinden beklenen hizmetler yapılmıyor.
Ulaşım, toplum konut ve yeni imar alanları konusunda sınıfta kalan belediyelerden, verilen vaatlerin yerine getirilmesi isteniyor. Yapılan hizmetlerin yanına Urfanın geleceğini göz önünde bulundurularak yatırımların yapılması isteniyor 


UĞUR BUDAK
2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerin üzerinden 2 buçuk yılı geçmesine rağmen henüz ne Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ne de Haliliye, Eyyübiye  ve Karaköprü Belediyeleri beklenen hizmeti veremedi. Devamlı olarak esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine ve yemekli ziyafetlere katılan Başkanlardan artık hizmet anlamında somut adımların atılması kamuoyu tarafindan isteniyor.

 

Elle tutulur proje yok!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyelerinin seçimlerden bu yana elle tutulur ciddi bir projelerinin olmaması dikkat çekiyor. 

2 Buçuk yılı aşkın süredir henüz ulaşım, toplu konut, alt yapı ve yeni imar planları konusunda beklenen adımları atamayan belediyelerden, bundan sonraki süreçte seçim öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmesi isteniyor.

 

“Büyük projeler bekliyoruz”

Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar, belediyelerin yapmış olduğu hizmetleri yeterli bulamadıklarını dile getirerek, “Belediyeler, artık sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra diğer büyük önemli projelere de imza atmalıdır. Şuanda takdir edebileceğimiz hiç büyük proje yok. Belediyeler sürekli olarak boş boş kendi reklamlarını yapıyorlar ama icraata gelince bir şey göremiyoruz. Biz belediyelerin bundan sonra reklam üretmelerini veya küçük işlerle uğraşmalarını bırakıp şehrin gelişebilmesi için büyük projeler hayata geçirmelerini bekliyoruz” dediler.  
Şanlıurfa BŞB Nihat Çiftçi'nin köprülü kavşak projelerine destek veren vatandaşlar köprülü kavşak sayısının artırılmasını , ulaşım,  gençliğe daha fazla Tesis, kentsel dönüşüm,  konut sorunu ,sosyal tesislerinin daha fazla yapmasını istiyorlar. 
Öte yandan Belediye başkanlarına  yapılan en ağır eleştiri ise alınan işçi ve kadrolaşmanın akrabaların ve Aşiretten seçilmesi ilk sırada yer alıyor 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 22:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 7 yıl Önce

Cesur haberciliginiz için kutlarım sizi . Yeri gelince eleştirmesini de bilmeli basın
[email protected]

memet
memet - 7 yıl Önce

çok iyi sokak sulaması yapıyorlar Allah var bu havada sokak suluyorlar

Halk seçmedi
Halk seçmedi - 7 yıl Önce

Nihat Çiftçi ve Metin Baydilli'yi halk seçmedi. Fevzi Demirkol ve Mehmet Ekinci sadece Akpartili olduğu için seçildi. Hiçbirinin halk nezdinde yeterliliği yok. yazık urfaya.

ISMET DEMIR
ISMET DEMIR - 7 yıl Önce

BUNLARIN YEDIKLERI IÇTIKLERI HARAM LOKMADIR YAZIKLAR OLSUN İCRAAT YOK HARAM YEMEK ÇOK

Ap
Ap - 7 yıl Önce

Bi yagmur yagdimi her taraf camur oluyor

Mahir
Mahir - 7 yıl Önce

Karaköprü güzelşehirde 2 yıldır belediye ve belediyecilik eksi sıfırın altında. Gelin görün yol yok kaldırım yok heryer çamur ve ham yol dikilen bir ağaç yok

Reşit
Reşit - 7 yıl Önce

Tugayın kaldırılması, çevik kuvet kavşağı yalan oldu gibi. Tabi isteyen istediğini aldı işi bitti urfadan. Eski sanayi yeri yıllardır bekliyor. 11 Nisan stadının yeri istedikleri gibi oldu. Şanlıurfada kentsel dönüşüme çıkarları olmadan onay vermeyenleride biz seçtik. Unutma urfa

Ismail
Ismail - 7 yıl Önce

Ne gerek var hizmete


SIRADAKİ HABER