Title of a News Article

Yurt geneli sistem değişti

Yurt geneli sistem değişti
banner206

Türkiye genelinde otomobil muayene sistemi değişti! Arabası olan herkesi ilgilendiriyor: Resmen devrim yapıldı

Arabası olanlar için çok önemli bir gelişme yaşandığı belirtilerek otomobil muayene sisteminde önemli değiklikler yapıldığı ifade edildi.

Araç sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandığı belirtilerek bu doğrultuda Resmi Gazete'de çok önemli bir karar yayımlandığı ifade edildi. Buna göre muayene işlemlerinde yeni dönem başladığı ifade edildi.

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete'de çok önemli bir karar yayımlandığı belirtilrek bu karar doğrultusunda milyonlarca araç sahibi vatandaşlara yeniş dönemin başladığı ifade edildi. Bu kapsamda yeni dönem araç muayene işlemlerinin ayrıntıları da aktarıldı.

Milyonlarca araç sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren yeni karar alındığı ifade edildi. Muayene işlemlerinin zamanında yapılmasını teşvik edilmesini sağlamak için yeni düzenleme yapıldığı aktarıldı. Hazine Bakanlığı tarafından da bu düzenleme hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yeni dönem başladığı ifade edildi. 

YÜZDE 5 YERİNE YÜZDE 0.75 OLACAK 

Yapılan yeni düzenleme kapsamında muayene işlemini süresinde yapmayan kişiler için yaptırım olacağı ifade edildi. Bu kapsamda 12 Mart 2023 tarihi itibarıyla muayene işlemlerini geçirmiş olan kişiler 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene işlemlerini yaptırabileceği ifade edildi. Bu tarihe kadar işlemini yapanlara normal şartlarda her ay için%5 fazla ödeme talep edilirken yeni düzenleme kapsamında aylık olarak %0.75 tutarında hesaplama tarifesi uygulanacağı ifade edildi.

YÜ - FE'YE GÖRE HESAPLANACAK 

Tüm bunlarla beraber yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdiği belirtilerek 30 Eylül tarihini geçirenlere ise her ay ve kesri için hesaplanması gereken %5 oran yerine kanun tarafından tasarlanan Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarına göre hesaplanacağı aktarıldı. kamugündemi

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2023, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195