Title of a News Article

Yüzdelik oranlar açıklandı

Yüzdelik oranlar açıklandı
banner206

2011 yılında iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli mülteci en çok hangi ilde ikamet ediyor. Yüzdelik oranlara göre hesaplanan rakamlara göre en çok Suriyeli Kilis yaşıyor, Şanlıurfa ise listenin 4. sırasında yer alıyor.

Son günlerde Türkiye'nin gündemini fazlasıyla meşgul eden konuların başında gelen Suriyeliler ile ilgili ülkelerine geri dönecekleri mi sorularına hükümetten ve muhalefet kesiminden farklı açıklamalar yapılmasına neden oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, onlar muhacir biz ensar olmaya devam edeceğiz söylemlerini yenilerken muhalefet kanadından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise iktidar oldukları vakit tüm suriyelileri ülkelerine göndereceklerini söylüyor. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden edinen bilgiye göre, 5 Milyondan fazla Suriyeli Türkiye'de yaşıyor. Peki Türkiye'de en çok Suriyeli hangi illerde yaşıyor. Yoğun illerin başında Kilis geliyor. 

İllerin nüfus sayısına yüzdelik oranla yapılan hesaplara göre;

Kilis: 142 bin nüfusa sahip 115 bin Suriyeliyi 

Hatay: 1.61 milyon nüfusa sahip, 428 bin Suriyeliyi 

Gaziantep 2.3 milyon nüfusa sahip 438 bin Suriyeliyi 

Şanlıurfa 2.4 milyon nüfusa sahip 435 bin Suriyeliyi 

Mersin 1.81 milyon nüfusa sahip ve 201 bin Suriyeliyi evinde barındırıyor.

Yüzdelik hesapların dışına bakılacak olunursa en çok Suriyeli Gaziantep ve Şanlıurfa'da yaşadığı açık bir şekilde görülüyor.

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2022, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195