Title of a News Article

Zafer Bayramı resepsiyonuna yoğun katılım

Zafer Bayramı resepsiyonuna yoğun katılım
banner206

30 Ağustos Zaferinin 100. yıl dönümünde Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan  ve Eşi Zeynep Akkiraz Ayhan'ın ev sahipliğinde resepsiyon verildi. Her kesimden katılımın yüksek oldugu resepsiyon, ilk defa böyle geniş katılımla yapılması dikkat çekti.
Nevali Oteli'nde düzenlenen resepsiyona AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Jandarma il komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Oğuzhan Sel, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ. Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Birecik Belediye Başkan yardımcısı Reşat Uzun, Haliliye belediye başkan yardımcısı Mehmet Erol, Şanlıurfa çalışan Gazeteciler dernek Başkanı Tahir Gülebak, muhtarlar dernek Başkanı Mehmet Kestop, milli sporcular, şehit yakınları ve gaziler, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, milli sporcular, sanayiciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 
30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunda Eşi Zeynep Ayhan ile birlikte konuklarını kapıda karşılayan Vali Salih Ayhan daha sonra tek tek masaları gezerek misafirlerinin bayramlarını tebrik etti.


Resepsiyonda konuşan Vali Ayhan, şu ifadelere yer verdi:
Hep söylüyorum; yaşadığı vatanının tarihini bilmeyen, bugününü de anlayamaz. Bizler, ağustos ayı içerisinde oldukça fazla sayıda başarıya imza atan bir Milletin evlatlarıyız. 
Milletimizin zaferler ayı olan ağustos ayında; bizi tarihe gömmek isteyen emperyalist düşmanlara karşı böylesine ulvî bir zafer daha kazanmış olmamız, elbette onlara verilebilecek en güzel cevap olmuştur. Bizler işte böyle bir ecdadın çocuklarıyız. 
Bizlere, 1071’de yurt kılınan bu toprakları ebedî vatanımız haline getiren şanlı gün, işte bugündür! Ecdadımız o dönemlerdeki her türlü imkânsızlığa rağmen, bu şanlı zaferi, bizlere armağan etmişlerdir. 

Bu vatan, bu topraklar, bu ülke, bu bayrak, bizden sonraki nesillere teslim etmek için devraldığımız bir emanettir. En önemli vazifemiz, bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek, evlatlarımıza güzel bir şekilde teslim edebilmektir. 
Her zaferin arkasında akan gözyaşı, kan ve ter vardır. Hiçbir zafer kolay kazanılmaz. Bizlere hediye edilen bu zaferin karşılığını, ülkemiz için çok çalışarak, çabalayarak, güzel nesiller yetiştirerek vermeliyiz. 


Bugün ecdadımızın bu eserleriyle gurur duyuyorsak, yeni nesle de gurur duyacakları eserler ve icraatler bırakmayı da boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Evlatlarımız için, vatandaşlarımız için, Şanlıurfa’mız için bizler her türlü hizmeti sunmak maksadıyla gece gündüz demeden çalışıyor, sahada ter döküyoruz.  
Sizlerin de bu emaneti onurla ve gururla taşımak için elinizden ne geliyorsa yapacağınıza, memleketimizi bir adım daha ileriye götürmek için her türlü özveriyi göstereceğinize cân-ı gönülden inanıyorum. Ve bunun için de hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Bizler millet olarak her daim tek yürek oldukça; zaferler, tarihimizde olduğu gibi günümüzde de bizimle olacaktır!

Bu güzel duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. yıl dönümünü kutluyorum. 
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için emek harcayan, gözünü kırpmadan can veren tüm askerlerimize, şehitlerimize, ordumuza sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum. 
Güzel günlerde bir arada olmak dileğiyle…


30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen resepsiyon pasta kesilmesiyle sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü etkinlikleri Abide kavşağından başlayarak Topçu meydanında sona eren kortej yürüyüşü yapıldı...

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195