Title of a News Article

Albayrak iftiraları belgelerle çürüttü...

Albayrak iftiraları belgelerle çürüttü...
banner206

CHP’Lİ VE HDP’Lİ BELEDİYE HALFETİ’NİN EN GÜZEL YERİNİ BAKIN NASIL PEŞKEŞ ÇEKMİŞ!

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki ucube otel yıkıldı. CHP ve HDP’li Belediyenin rant ve peşkeş oyununu Başkan Albayrak bozdu.

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Halfeti Belediye Başkanlığının yıkım kararı ile birlikte tarihi ilçe Halfeti’nin silüeti asli yapısına kavuştu. Vatandaşlar Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

ALBAYRAK’TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde usulsüz inşası ve ilçenin sülietini bozması nedeniyle tartışmalara neden olan, arsası Belediyeye ait olan, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Halfeti Belediyesi tarafından yıkım kararı verilen ve yıkılan Şitamrat Otel ile ilgili Belediye Başkanı Şeref Albayrak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İFTİRALARI BELGELERLE ÇÜRÜTTÜ.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Şitamrat Otel’in sahipleri tarafından ortaya atılan iddiaları belgelerle çürüttü.

Başkan Albayrak ’Yıkım kararı verilen oteli, karardan 10 gün sonra satın almışlar. CHP’li Belediyenin belki de dünyada literatüre ilk kez geçecek olan Yap-İşlet-Sat modeli ile belediye, milyonlarca lira zarara uğratılacaktı. 66 milyon TL değeri olan 22 dönümlük arsayı aylık 250 TL’ye kiraya vermişler. 20 yıl sonra ise belediyenin yapıyı zorunlu olarak satın alması zorunluluğunu da madde olarak sözleşmeye eklemişler’ dedi.

Halfeti Belediyesinde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Şeref Albayrak, önemli açıklamalarda bulundu.

Resim önizlemesi

SÖZLEŞME MADDESİ 16: PİYASA DEĞERİ 66 MİLYON, AYLIK KİRA DEĞERİ 250 TL!

Otelin kurulduğu arsanın değerinin 66 milyon olduğunu açıklayan Albayrak ‘Bu miktarda bir değeri olan arsayı CHP’li ve HDP’li Belediye tek bir şahsa ayda 250 TL gibi komik bir rakama peşkeş çekmiş. 20 yıl için ödenecek olan miktar 62 bin TL. Yani her yıl kira bedeli 3 bin 200 TL. Dolayısı ile 250 TL aylık ödeme ile Halfeti’nin en değerli yerinin peşkeş çekildiği, sözleşmenin 16. Maddesinde görülüyor.’ dedi.

SÖZLEŞME MADDESİ 19: BELEDİYEYİ MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATACAKLARDI.

Sözleşmede belediyenin elini kolunu bağlayan ciddi maddelerin bulunduğunun altını da çizen Albayrak ’19. Maddeye dikkat çekmek istiyorum. Biz Halfeti Belediyesi olarak otelin sözleşmesinde tek taraflı fesih işlemini uygularsak yüzde 50 cezai şartla otelin bedeli 50 milyon TL biz buraya 75 milyon TL ödemek zorundayız’ dedi.

DÜNYADA İLK KEZ CHP’Lİ BELEDİYE YAPTI: SÖZLEŞME MADDESİ 16: YAP-İŞLET-SAT

Dünyada ilk kez belki de Türkiye’de görülebilecek bir modelin CHP’li belediye tarafından uygulamaya konulduğunu da belirten Albayrak ‘Kamu İdare Sözleşmeleri Yap-İşlet-Devret şeklinde olur. O dönemki CHP Belediyesi ilk defa Kamu Türk İdare Hukukunda bir model bulmuş. ‘Yap-İşlet-Sat’ modelini litaretürümüze sokmuş. Halfeti’nin en güzel yerine yaptılar. Oteli 20 yıl işletecekler. Akabindeki bayındırlık birim fiyatlarıyla oteli 75-80 milyon TL’ye Halfeti Belediyesine satacaklar. Kusura bakmasınlar. Biz vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz. Hakkını hukukunu kimseye gasp ettirmeyiz’ dedi.

Resim önizlemesi

HDP’NİN ÇELİŞKİSİ!

Albayrak öte yandan dönemin HDP Belediyesini de eleştirdi. 2014 yılında HDP’li başkan Mustafa Bayram tarafından yapılan ‘Burayı 62 bin TL gibi cüzi bir fiyatla şirkete kiralamışlar. Aylık kirası 200 TL olan ve ilçeye gelenlerin tepkisine yol açan bu yapıyı kesinlikle kabül etmiyoruz’ açıklamaya da değinen Albayrak ‘Aynı Mustafa Bayram 2016 yılında otelin iskanını onaylıyor. 2014 yılındaki açıklamasıyla 2016 yılındaki eylemi birbiriyle çelişiyor. Sadece bu kadarla sınırlı da değil. Daha çarpıcı bir noktaya değineceğim. O dönem ki HDP otelin yıkılmasını isterken, son yaptığımız Meclis toplantısında mevcut HDP’li Belediye Meclis üyeleri otelin yıkılmasına karşı çıktı. Yazılı önerge verdiler. Önergede imzası olan üyelerden birisi Naime Bayram. Dönemin HDP’li Belediye Başkanı Mustafa Bayram’ın eşi’ dedi.

ŞEHİR EŞKIYASI BUNLAR

Yıkım sürecinin başlamasıyla birlikte otel sahiplerinin Kent Konseyi Başkanına silahlı saldırı da bulunduğunu da anlatan Albayrak ‘Şehir eşkıyası bunlar. Yargılamaları hala devam ediyor’ dedi.

YIKILAN UCUBE OTELİN YERİ YEŞİL ALAN OLACAK.

Yıkılan otelin yerine yeşil alan yapılacağını da açıklayan Başkan Albayrak ‘HDP ve CHP yönetiminin tek bir kişiye tahsis ettiği otel arsasının yerini yeşil alana çevirecek, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ve vatandaşlarımızın kullanımına açacağız’ dedi.

İFTİRALARI ÇÜRÜTTÜ.

Başkan Albayrak, otel sahiplerinin şahsı hakkında yönelttiği iftiraları da belgeleriyle çürüttü. Albayrak konuyla ilgili açıklamasında ‘Mevcut otel sahipleri benim şahsi olarak oteli almak istediğimle alakalı iftirada bulunmuşlar. Sosyal medyadaki birkaç çapulcu da bu konu dile getirilmiş. Buda yetmemiş CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal bunu X hesabından paylaşmış. Oteli aldığımı iddia ederek hakkımda soruşturma yapılmasını istemiş. O görüşmede, mağdur edilmemeleri için oteli belediye olarak alacağımızı ve yıkacağımızı söylüyoruz. Kabül etmediklerinde para vermeyeceğimi ve yıkacağımı belirtiyorum. Alan şahısları uyardık. İmarın sıkıntılı olduğunu, yıkım kararı olduğunu, zarar görmelerini istemediklerini, yatırım yapmak istiyorlarsa alternatif tekliflerde sunduğumuzu ifade etmemize rağmen oteli aldılar. Otelin yıkımı bugün itibariyle gerçekleşti’ dedi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI.

Albayrak öte yandan otelin tahliye edilmeden yıkıldığı iddialarına da yanıt verdi. Konuyla ilgili belgeleri gösteren Albayrak ‘Otelin içinde eşyalar varken yıkılması iftiradır. Bu iftira ile ilgili yasal işlemler başlatıldı. Hukuka uygun bir şekilde otel tahliye edildi. Otel sahibine eşyaları teslim edildi’ dedi.

Halfeti’de yıkılan otelin tarihi…

Halfeti’yi ziyaret eden tüm turistlerin tepki gösterdiği ucube otel ilçenin kalbi konumundaki yere 25.12.2012 tarihinde CHP’li Belediye Başkanı Mahmut Özdemir tarafından ihale edilerek Ahmet Öncel ve Halil Öncel’e sözleşme ile verildi.

24.12.2013 tarihinde yapının ruhsatı alındı. 03.10.2016 tarihinde HDP’li Belediye Başkanı Mustafa Bayram tarafından Yapı Kullanım Belgesi düzenlendi.

21.12.2020 tarihinde Halfeti Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde toplam 9 adet aykırılık tespit edilerek yapı tatil zaptı tutuldu.

Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan görüş alınmadan yapılan otel Kısmet Kentsel Sit alanında kaldığından dolayı 27.01.2021 tarih ve 321 sayılı Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca yıkım kararı alındı.

Kurul tarafından yıkım kararı verilen otel Şitamrat Otel, Halil Öncel tarafından 05.02.2021 tarihinde İbrahim Karaman ve Yücel Damar’a devredildi.

Tespit edilen aykırılıklar sonucu 09.02.2021 tarih ve 4 nolu Halfeti Belediye Encümen kararına göre para cezası ve yıkım kararı verildi.

25.11.2016 tarihinde HDP tarafından aykırı yapıya verilen Yapı Kullanma İzin Belgesi, 18.03.2021 tarih ve 13 sayılı Halfeti Belediye Encümeni kararı ile iptal edildi.

Yıkım Kararı ve Para cezası için açılan davalar sonucunda, Şanlıurfa 2. İdare Mahkemesinin 2021/1147 Esas Nolu dosyası 10.03.2022 tarihinde ve Gaziantep 2. İdare Mahkemesinin 2022/1179 Esas Nolu dosyaları 25.04.2023 tarihinde yargı denetiminden geçerek kesinleşmiştir.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195