Title of a News Article

Halfeti'de çok özel anlar...

Halfeti'de çok özel anlar...
banner206

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tüm yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'nın saklı cenneti olarak bilinen Turizm kenti Halfeti'de de Gazilere yönelik program düzenlendi, Kore Savaş'ının son gazilerinden Osman Uçar, arkadaşlarının yardımıyla ayakla durarak kendileri için hazırlanan pastayı kesti.

Kaymakam Zikrullah Erdoğan  ev sahipliğinde gerçekleşen 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması programı şirin ilçe Halfeti'de düzenlendi. Fırat sahilinde özel bir restorantta düzenlenen yemekli programda Belediye Başkanı Şeref Albayrak ve Gaziler bir araya geldi. Gaziler arasında en yaşlı olan 91 yaşındaki Osman Uçar, Kore Savaş'ının son gazilerinden birisi ve Halfetili. 

Zor şartlar altında askerlik ve verilen emirle Kore Savaşı'na katılan Osman Uçar ve diğer gazi arkadaşları bugün düzenlenen etkinlikle bir araya geldiler. 

Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Halfeti belediye başkanı Şeref Albayrak, Şehit ve Gaziler derneğini Başkanı Abdullah Uçar, Gaziler ve aileleri ile birlikte yemek yediler. 

YAŞ PASTA SÜRPRİZİ!

Yenilen yemeğin ardından Başkan Albayrak ve Kaymakam Erdoğan, Gaziler için hazırlanan pastanın getirilmesini istediler. Yaş pasta sürprizi ile karşılaşan Gaziler ve aileleri duygusal anlar yaşarken, pastayı Kore Gazisi 91 yaşındaki Osman Uçar kesti. Yaş pastanın üzerinde Türk Bayrağı altında 'Gaziler Günü Kutlu olsun' notu yazıldı ve bir adet Halfeti'ye özgü kara gül konuldu.

Arkadaşlarının yardımıyla ayakta durabilen Osman Uçar, tüm arkadaşları adına Başkan Şeref Albayrak ve Kaymakam Zikrullah Erdoğan'a teşekkür etti.

Günün anlam ve önemini arz eden bir paylaşım yapan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, şu ifadelerine yer verdi;

"19 Eylül Gaziler Gününde Kaymakamlığımızın ev sahipliğinde, Gazilerimiz, Şehit ve Gazi yakınlarımızla bir araya geldik. Bu bayrak altında hür bir şekilde yaşıyorsak bunu onlara borçluyuz. Bu vesileyle aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnetle anıyorum."

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2022, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142