Title of a News Article

Halfeti'de ki ürünler meyve vermeye başladı

Halfeti'de ki ürünler meyve vermeye başladı
banner206

Halfeti’ye özgü olan Karagül ile ilgili başlatılan proje meyvelerini vermeye başladı. AR-GE çalışmaları tamamlanan projede işlenen Karagül, kolonyaya, lokuma ve dondurmaya hem koku hem de maya oldu.

Doğası ve endemik bitkileriyle cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine özgü Karagül dizi ve filmlerden sonra bu kez dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2015 yılında Halfeti Kaymakamlığı tarafından başlatılanKaragül Projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında kurulan Karagül seralarında AR-GE çalışmaları sonucunda toplanan Karagüller işlenerek aroma ve maya haline getirildi. Daha sonra bu Karagül aromasından kolonya, mayadan ise lokum ve dondurma üretimi yapıldı.

İLK ÜRÜNLER ŞEKİL ALDI

Mussa Halfeti ismiyle işletme kuran Mustafa Bozok, Sabri Tutuş, Fırat Tutuş ve Halfeti İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akan Akmeşe ortaya çıkardıkları ürünleri takdim Halfeti Kaymakam Selami Korkutata’ya takdim etti. Girişimin tutulması halinde seri üretime geçilmesi ve Karagül’ün bir dünya markası haline gelmesi hedefleniyor. Urfapusula

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195