Title of a News Article

Halfeti festivali dolu dolu geçti

Halfeti festivali dolu dolu geçti
banner206

Saklı cenneti olarak bilinen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde dolu dolu geçen etkinlikler bugün sona eriyor. 6. Halfeti Meyve Yemekleri Festivali etkinlikleri kapsamında dün gece konser veren sanatçı Sevcan Orhan, Halfeti halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, muhteşem manzara karşısında sahneye çıkarak Sevcan Orhan ve ekibiyle birlikte selfie çekti. 

 Geleneksel hale getirilen 6. Halfeti Meyve Yemekleri festivali bu yıl da dolu dolu geçiyor. Festivalin, cumartesi günü yaban meyveleri toplama yürüşü ve meyve ağacı dikimiyle başladı. 

3 günlük programın 2. günü olan pazar günü ise dolu dolu geçti. Jens Notroof ve Betül Çeçen tarafından hazırlanan meyve mutfağının dünü ve bugünü sergi açılışı ile güne başlanıldı. Akabinde festival alanı açılışı yapıldı ve burada binlerce kişiye karadutlu şabut balığı ikramı yapıldı. Ardından ise Şanlı Gastronomi Eğitimciler Derneğinin meyve dekor atölyesi gezildi. 

Ve son olarakta pazar günün en keyifli dakikaları sanatçı Sevcan Orhan ile geçildi. Halfeti ilçe halkına unutulmaz bir konser veren sanatçı Sevcan Orhan birbirinden güzel şarkı ve türküleri seslendirdi. Muhteşem bir ambiansın yaşandığı o dakikalarda sahneye çıkan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, kendi telefonuyla gecenin karanlığını aydınlatan ilçe halkını arkasına alarak selfie çekti ve 'Harikasın Halfeti' paylaşımı yaptı. 

Tek kelimeyle muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yapan Halfeti Belediyesi büyük alkış aldı.

6. Halfeti Meyve Yemekleri Festivali, bugün Ünlü Şeflerle Atölyeler Harran Üniversitesi Halfeti Meslek Yüksek Okulu ve Dr. Laura Dietrich Meyveler ve Avcı Toplayıcıları mutfak söyleyişi ile sona erecek. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2022, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195