Title of a News Article

Haliliyeli kadınlar hünerlerini sergiledi

Haliliyeli kadınlar hünerlerini sergiledi
banner206

Haliliye Belediyesi tarafından millet evleri ve kadın destek merkezlerinde açılan kurslara katılan kadınların hazırladığı el sanatı ürünler için hazırlanan “Kadının Emeği El Sanatları” sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kadınlara yönelik yürütülen çalışmaları artarak, devam ettireceklerini kaydetti.

Resim önizlemesi

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kadın destek merkezleri ve milletevlerinde açılan kurslarla kadınlar meslek ediniyor. Aldıkları kurslarda sanat eserleri ortaya çıkaran kadınların el emeklerinin tanıtılması için Kadının Emeği El Sanatları sergisi düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışına Başkan Mehmet Canpolat ve eşi Fethiye Canpolat ile AK Parti Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve eşi Betül Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve eşi Zeynep Kırıkçı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti Haliliye İlçe Kadın Kolları Bakanı Gülistan Satış, belediye meclis üyeleri ve kursiyerler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergiyi gezen davetliler, kadınların el ürünlerini inceledi.

Resim önizlemesi

Programın açılışında konuşan Başkan Mehmet Canpolat, kadınlara yönelik yapılan çalışmalardan bahsetti. Çalışmaların artarak, devam edeceğini de kaydeden Başkan Canpolat, şunları kaydetti:

“Annelerimiz, meslek öğreniyor çocuklarımız da kreşte vakit geçiriyorlar. Kadın destek merkezlerimizde üretilen el sanatları sevgimizin ve okuma yazma öğrenen kadınlarımızın sertifikasını taktim ediyoruz. Peygamber efendimizin de ifade ettiği gibi “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Bu bilinçle bu şiyarla hareket ediyoruz. Tabii bir tarafta annelerimizle ilgilenirken, bir taraftan da geleceğimiz olan çocuklarla ilgileniyoruz. Bu merkezlerde kuaförlük, dikiş nakış, el sanatları, iğne oyası, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar kurslarıyla birlikte kadınlarımızın bacılarımızın yanlarında oluyoruz. Önemli projelerden bir tanesi de, Kırmızı Kurdele Projemiz. Okuma yazma oranının yükseltilmesi yaklaşık 200 öğrenci ve hanım kardeşimiz bu kurslarımızı başarıyla tamamladı. Bu bağlamda seçim öncesi projelerimizden bir tanesi olan Hanımlar Konağı projemiz vardı. Bu Hanımlar Konağında, diyetisyen eşliğinde hem sportif faaliyetler yapıyorlar hem de aynı zamanda kreşte çocuklarımıza destek veriyoruz.”

Resim önizlemesi

BEYAZGÜL: KADIN ELİ DEĞERSE RENK RENK OLUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, açılışı gerçekleştirilen serginin renk renk, cıvıl cıvıl olduğunu ifade ederek, “Ne diyorlar kadın eli değmiş diyorlar, işte kadın eli değerse böyle renk renk renk olur, cıvıl cıvıl olur. Bugün burada teşhir ettiğiniz malzemelere baktığımızda birçoğunu Haliliye Belediye Başkanımız değerlendiriyor, onlar hanımlara biraz destek olsun diye. Biz biriz beraberiz, bu yola beraber çıktık, beraber yürüyeceğiz, bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Sizlerle yol yürümekten mutlu olduğumu bir daha ifade edeyim” diye kaydetti.

AÇANAL’DAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR

Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise kadınlara verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ederek, “Bugün istisna bir gün bugün, sadece kadınlarımızın konuşulduğu ve özellikle kadınlarımızın başarılarının konuşulduğu bir gündeyiz. O nedenle çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Sosyal belediyecilik anlamında yapılacak her şeyin yaptıklarına şahidiz. Allah hepinizden razı olsun, bugün de Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat'a en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum, kadınlarımızın yolunu açtığı için, desteklediği için” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da, “Haliliye Belediyemizin zaten sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarına şahidiz biliyoruz. Bugün de yine sanata dokunduğunu el sanatları bağlamında bir sergi açtığını görüyoruz. Ve özellikle bu serginin, bu sanatın kadınlar tarafından işlenmesi çok kıymetli çalışmalarında belediyemize başarılar diliyorum sağ olun var olun” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ve AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven de, yaptığı konuşmalarda kadınlara verilen destekten ötürü Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okuma yazma kurslarını başarıyla bitiren kadınlara sertifikaları taktim edildi.

Öte yandan programa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin eşi Güler Baydilli ve Kadın ve Demokrasi Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Dilşah Öztürkmen’de katıldı.

Resim önizlemesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195