Title of a News Article

Şehit Azeri Pilotun ailesi Canpolat'ın misafiri oldular

Şehit Azeri Pilotun ailesi Canpolat'ın misafiri oldular
banner206

Geçen yıl Azerbaycan Ermestan arasından çıkan savaşta şehit düşen Pilot Binbaşı Abbas Kasımov'un ailesi önce ki gün Şanlıurfa'ya gelmişti. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın misafirperverliğini yaptığı aile kentte temas ve ziyaretlerde bulunuyor.

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat'ın girişimiyle Azeri 44 şehit aile, Türkiye'de 'kardeş aile' edindiler. 44 farklı ile gelen azeri misafirlerden Kasımov ailesi ise Şanlıurfa'da geldi. 

Azerbaycan Ermenistan arasında çıkan savaşta şehit düşen Binbaşı Pilot Abbas Kasımov'un annesi Kifayet Kosımova, eşi Siddige Kasımova ve oğlu Alirza Kasımova, TÜİB Genel Koordinatörü Mehseti Halilova önceki gece Şanlıurfa'ya geldiler. 

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz'un havaalanında karşılanan şehit ailesi, 2017 yılından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde şehit düşen Hüseyin Koruç'un ailesi ile kardeş aile oldular.

Buluşma sonrası ziyaretlerini gerçektiren Kasımov ailesi ilk olarak Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ı, akabinde Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ı,  Tugay komutanlığını, İl Emniyet Müdürlüğünü, ve bazı kamu kurumlarını ziyaret ettiler.

4 günlük Şanlıurfa programı kapsamında temas ve ziyaretlerini sürdüren aileye Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ev sahipliği yapıyor.

Resmi ziyaretlerin ardından ailenin bugün tarihi mekanları; Göbeklitepe, Karahantepe, Balıklıgöl, Eyüp Peygamber, Harran gibi birçok alanları gezecekleri öğrenildi.

Şanlıurfa programının pazar günü sona ereceği, kardeş aile olarak seçilen Koruç ailesi ise önümüzdeki günlerde belirlenen tarihlerde Azerbaycan'a misafir olacakları belirtildi.

URFASTAR

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195