Title of a News Article

Urfa'nın kalbi Ankara'da attı

Urfa'nın kalbi Ankara'da attı
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği Tam Bana Göre Gençlik Festivalinde Haliliye rüzgarları esti. Belediyenin stantta yaptığı çalışmalar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hizmetleri taktir ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Haliliye’yi temsil etmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Haliliye Belediyesi, Ankara'da "Tam Bana Göre Festival" sloganıyla gerçekleşen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'ndeki yerini aldı. Ankara Millet Bahçesinde 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda gençliğe yönelik çalışmalarını anlatan Haliliye Belediyesi, ilçenin turistik ve tarihi yönünü yansıtan ürünleri de Ankara’ya taşıdı.

Resim önizlemesi

Haliliye Belediyesi bünyesindeki stantta Geleneksel El Sanatlarından olan ve coğrafi işaret tescil belgesi alınan culha sergilenirken, Göbeklitepe Gastronomi Merkezinde sunulan yöresel lezzetler de bakır tabaklar ile ziyaretçilere tanıtıldı. Hem gençliğe yönelik çalışmaların yer aldığı hem de kente özgü yöresel ürünlerin sergilendiği Haliliye Belediyesi standı, büyük beğeni topladı. Ziyaretçilerin ilgiyle karşıladığı stantta, yöresel lezzetler de Ankaralılarla buluşturuldu. Külünçe, menengiç kahvesi ve meyan şerbeti ikramıyla kentin lezzetleri ziyaretçilere sunuldu.

Resim önizlemesi

Haliliye Belediyesi renkli standıyla fuara damga vururken, halk oyunları ekibi ve mehter takımı ise ziyaretçileri gönüllerince eğlendirdi. Türkülerin yükseldiği fuar açılışında da yer alan mehter takımı ve halk oyunlarının yöresel oyunları renkli görüntülere sahne oldu.

Haliliye’yi gençliğe yönelik çalışmaları, sportif ve kültürel faaliyetleri ile Ankara’da tanıttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışmaları ilgiyle karşıladığını ifade etti.

Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Tam Bana Göre Gençlik Festivalindeyiz. Burada Şanlıurfa'mızı ve Haliliye’mizi temsil etmeye gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız hem giderken hem de dönerken 2 defa burayı ziyaret etti ilgilendi ikramlarımız oldu projelerimizle ilgili arzlarımız oldu. Özellikle Gastronomi Merkezi Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisini çekti açılışına Cumhurbaşkanımızı davet ettik teşrif buyururlarsa. Diğer projelerimizle ilgili de ayaküstü kendileriyle sohbet etme fırsatımız oldu. Aynı zamanda da bizim yöresel ürünler olarak üretmiş olduğumuz atölyelerimizdeki kadın destek merkezlerimizdeki ürünlerimizi Cumhurbaşkanımıza anlattık ve takdim ettik. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki de yine aynı şekilde sağ olsunlar en çalışkan belediyemiz en çalışkan belediyelerimizden birisi dedi bizim için lütfetti. Ben kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Biz tabii ki belediyeler olarak vatandaşların hizmetkarıyız. Bu bizi rehavete değil bu daha çok kamçılamaya teşvik ediyor. Biz daha çok çalışacağız daha çok proje öğreteceğiz daha çok vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’yu da burada misafir ettik. Onunla da sohbetimiz oldu Haliliye ile ilgili.

Resim önizlemesi

Haliliye adına Haliliyeli hemşerilerimi temsil etmenin gururunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Vatandaşlarımız sürekli uğruyorlar hem projelerimiz ile ilgili hem diğer hediyelik ürünlerimiz ile ilgili hem yöresel ürünlerimizle ilgili vatandaşlarımıza da burada ikramlarımız oluyor takdimlerimiz oluyor Haliliye adına şu anda burası dolu dolu geçiyor.”

Başkan Mehmet Canpolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise Culha ve tablo hediye etti.

Standı ziyaret eden vatandaşlar ise yapılan tanıtım ile ilçeyi tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Öte yandan Başkan Mehmet Canpolat, Ankara Millet Bahçesinde 5-9 Ekim tarihleri arasında sürecek olan festivale tüm vatandaşları davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142