Title of a News Article

Hilvan'da fahiş fiyat denetimi

Hilvan'da fahiş fiyat denetimi
banner206

Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler döviz kurundaki hareketlilikten sonra yaşanan haksız fiyat artışını önlemek için fiyat, etiket, stokçuluk ve gramaj denetimlerinde bulundu.

İlçe merkezinde faaliyet gösteren marketlerde denetimlerde bulunan ekipler temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürünün kasa fiyatı ile etiket fiyatını karşılaştırdı.

Yapılan denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; ‘6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri kapsamında döviz kurunda yaşanan hareketlilik gerekçe gösterilerek gıda ürünleri başta olmak üzere temel tüketim ürünlerinde yapılan fahiş fiyat uygulamasını önlemek amacıyla zincir marketler başta olmak ilçede faaliyet gösteren marketlerde denetimlerde bulunduk. İlçe genelinde yaptığımız denetimlerde reyonları tek tek inceleyip ürünlerin son kullanım tarihleri, etiket fiyatı ile kasa fiyatını karşılaştırdık. Kontrollerimizde her hangi bir eksiklik veya fiyat farkı olmadığı tespit edildi. Tüketici haklarını korumak ve fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmek için denetimlerimiz artarak devam edecektir’. İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142