Title of a News Article

Kırmızı çizgi hilvan'da da çizildi

Kırmızı çizgi hilvan'da da çizildi
banner206

Yaya haklarını korumak ve kazaların önüne geçmek amacıyla "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganı ile başlayan trafik uygulamasında, Hilvan'da trafik ışıklarının olmadığı kavşak ile okulların giriş ve çıkış kısımlarına 'Kırmızı Çizgi' çizildi.

İçişleri Bakanlığı'nın 2019 yılında genelge ile başlattığı; yaya haklarını korumak ve sinyalizasyon ile uyarı tabelalarının olmadığı noktalarda kazaların önüne geçmek maksadıyla başlatılan uygulama, Hilvan İlçesi'nde Belediye Başkanı Aslan Bayık ve kurum amirlerinin çizdiği kırmızı çizgiyle destek verildi.

İlçe Jandarma Bölük Komutanı, İlçe Emniyet Müdür Vekili, kurum amirleri ve trafik ekiplerinin katıldığı etkinlikte, sürücülerin daha dikkatli olması için okul önlerine kırmızı çizgiler çizildi. Öğretmen ve öğrencilerin de katılım gösterdiği "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" etkinliğinde, ellerinde dur ihtarı tabelası bulunan öğrenciler, yayaların sağlıklı bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlamak amacıyla geçen araçları durdurarak broşür dağıttı.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, etkinlikle ilgili olarak 'İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye göre; Trafik ışıklarının olmadığı, kavşak ile okul giriş ve çıkışlarında meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek amacıyla; sürücüleri yayalara karşı uyarmak, hızlı ve dikkatsiz geçişlerinin önüne geçmek için buradayız.Yaya geçiş hakları hepimizin kırmızı çizgisidir' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195