Title of a News Article

Karaköprü Belediyesi depremzedeler için seferber oldu

Karaköprü Belediyesi depremzedeler için seferber oldu
banner206

Karaköprü Belediyesi deprem sonrası vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seferber olarak 450 personelle vatandaşların barınma, yemek ve temel ihtiyaçlarını karşıladı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrası Şanlıurfa’da da vatandaşlar evlerinden ayrılmak zorunda kalırken, Karaköprü Belediyesi vatandaşların bu süreçte mağduriyet yaşamaması için adeta seferber oldu. Deprem sonrası ivedilikle kurulan deprem koordinasyon merkezinde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için tüm personel ve araçlar hazır tutuldu. 

Vatandaşların soğuk havalarda dışarıda kalmaması için ilk depremin hemen ardında Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla belediyeye bağlı tüm tesisler vatandaşların kullanımına açılırken, burada kalan vatandaşlara 2 hafta boyunca sabah-akşam yemek dağıtımı gerçekleştirildi. 

Deprem sonrası 2 haftalık süreçte 450 personel ve 42 araçla yaklaşık 350 bin kişilik çorba dağıtımı, 200 bin kişilik sıcak yemek ile kumanya dağıtımı, 300 bin adet ekmek, su ve ayran dağıtımları gerçekleştirildi. Ayrıca ihtiyacı olan vatandaşlara 1300 adet battaniye, 360 adet ısıtıcı, 811 aileye giyecek, 661 koli gıda, 410 paket bebek maması, 300 paket süt, bebek bezi ve kişisel bakım malzemeleri dağıtımı gerçekleştirilirken, kendi araçlarında kalan vatandaşlara da yaklaşık 160 bin adet kumanya ulaştırıldı. 

Ciddi bir afet durumu atlatıldığını ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, depremin ilk anından itibaren hemen harekete geçtiklerini ve vatandaşların soğuktan korunması, yemek ihtiyacının karşılanması için tüm tesislerini hizmete açtıklarını kaydetti. 

Başkan Baydilli, “Bölgemizde asrın felaketi olan ciddi iki depremi yaşadık. İlk depremin ardından zaman kaybetmeden spor salonlarımızı, okuma evlerimizi, kültür merkezlerimizi ve diğer tüm tesislerimizi vatandaşlarımız için açtık. Hemen bir deprem koordinasyon merkezi kurup afet sonrası durumu buradan koordine etmeye başladık. Bu süreçte vatandaşlarımızın barınma, yemek ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için 450 personelimizle seferber olduk. 

Adıyaman ve Kahramanmaraş illerimizden gelen depremzedelerimizin de ihtiyaçlarını karşılayıp barınma sorunlarını çözmek için çabaladık. Bizim amacımız vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte yanında olup temel ihtiyaçlarını karşılamak ve bir nebze olsun moral vermektir. 

Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, Allah bu zorlu günleri bir daha yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaralıların kısa sürede şifa bulmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu süreçte yürekten seferber olan, gece gündüz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşan kıymetli personelimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Başkan Baydilli, depremde maddi kayıp yaşayan vatandaşlara da sosyal market aracılığıyla yardımlarının süreceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195