Title of a News Article

Karaköprü'de Çevre Günü etkinliği coşkulu geçti

Karaköprü'de Çevre Günü etkinliği coşkulu geçti
banner206

Şanlıurfa Valiliği'nin himayesinde ve Karaköprü Belediyesi’nin ev sahipliğinde bugün, '5 Haziran Çevre Günü' etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde çevre bilincine dikkat çekildi.

Karaköprü'de her yıl olduğu gibi bu yılda Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şanlıurfa Valiliği, Karaköprü Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ortaklığında Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma biriminde düzenlenen etkinliklerde çevrenin temizliği ve korunmasına dikkat çekildi.

Etkinliğe; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Eyyübiye Kaymakamı Kudret Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, minik öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları defile gösterisi büyük bir beğeni aldı.

Etkinlikte konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Doğal kaynakların kullanımını dengelemek ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için bir farkındalık oluşturma fırsatı bugün bize sunuyor. Doğal kaynaklarımızı daha iyi kullanma konusunda çok daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Bu çabayı hem biz göstereceğiz hem de gelecek nesillere aktaracağız. Bu bereketli toprakları en saf haliyle geleceğe ulaştıracağız. Bizler tüm imkanlarımızla elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çevreyi korumanın herkesin görevi olduğunu, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

"Çevre miras değil, Gelecek nesillere devredilecek emanettir." diyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Çevre bilinci, doğayı koruma bilinci için gerçekleştirilen bu programlar çok önemlidir ve her zaman düzenlemeye, doğanın önemini anlatmaya devam edeceğiz. Doğaya duyduğumuz derin sevgi ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Daha temiz çevre, yaşanabilir bir kent ve yeşil bir doğa için yerel yönetimler ve vatandaşlar olarak el ele verilip birlikte hareket edilmesinin gerekliliğine inanıyorum. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için var olanı titizlikle korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak hepimizin ortak görevidir. Tüm vatandaşlarımızın Çevre Haftasını kutluyorum. Programımıza katılım gösteren herkese, katkı sunan tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras ise, doğal kaynakların korunması ve sıfır atık gibi önemli konulara bu hafta içerisinde etkinliklerle dikkat çekileceğini kaydetti.

Çevre şenliği protokol üyelerinin stantları gezerek sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle sohbet etmelerinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2023, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195