Title of a News Article

Tıkanan Karaköprü yolları için önerilerinde bulundu

Tıkanan Karaköprü yolları için önerilerinde bulundu
banner206

DEVA Partisi Karaköprü İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Şehircilik Ve Çevre Sorumlusu Abdullah Sütpak, Şanlıurfa’nın hızla gelişen ilçesi Karaköprü’ünün genel durumu hakkında yaptığı açıklamada ilçede sorunlar sarmalının Karaköprülüleri mağdur ettiğini söyledi.

Karaköprü’de yaşanan en büyük sorunun trafik olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi Karaköprü İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Şehircilik Ve Çevre Sorumlusu Abdullah Sütpak, “Diyarbakır yolunda sürücülerimiz çok uzun süreler trafikte ve ışıklarda beklemek zorunda kalıyor dolayısıyla bir an önce Karaköprümüz için hayati önemde olan Diyarbakır yolundaki eksik delgeçlerimizin fizibiltesi yapılmışsa ve teknik bir engel yok ise programa alınıp yapımına başlanması gerekmektedir” dedi.

‘Kadromuz Karaköprü için büyük bir şanstır’

DEVA Partisi Karaköprü ilçe teşkilatı çalışmalarından bahseden Sütpak, “Deva Partisi Karaköprü ilçe teşkilatı olarak başta ilçe başkanımız sayın Sabri Yetim olmak üzere tüm Karaköprü halkımızın kendisini içerisinde bulabileceği, Karaköprümüzün tüm kesimlerini temsil eden çok kıymetli bir kadromuz bulunmaktadır. Yönetim kadromuzda avukat, eğitimci, mimar, mühendis, iş insanı ve kendi alanlarında çok değerli çalışmalar ortaya koyan arkadaşlarımız bulunmakta. DEVA Partimiz ve bu kadromuzun Karaköprümüz için büyük bir şans olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

‘Hız limitlerini belirten uyarı işaretleri dalgeçlerin girişine konmalıdır"

Karaköpürü ilçesinin sorunlarının olduğuna dikkat çeken Sütpak, “Karaköprümüzün problemlerini birkaç başlıkta ele almak gerekirse Karaköprümüz için hassas bir konu olan yol ve trafik sorununa değinmek isterim. Karaköprümüzün girişi olan çevik kuvvet kavşağını geçtikten sonra Diyarbakır ana yolundaki delgeçe bir kısım sürücülerimiz 140 ı bulan hız ile yarışa girmişçesine dalıyorlar. Delgeç geçildikten sonra yolun daralması ile birçok ciddi kazalara sebebiyet veriliyor ve birçok kaza pozisyonu oluşuyor. Dolayısıyla bir an önce hız limitlerinin belirtildiği bir elektronik sistemin delgeçlerin girişine yerleştirilmesi çok büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Trafik akışı hızlandırılmalıdır

Şanlıurfa’nın ve Karaköprü trafiğinin ana akışını sağlayan Diyarbakır yolunda trafik akışının hızlı akmasına engel olan durumları dile getiren Sütpak, “Karaköprümüzde bir iki seneye kalmaz ana caddemiz olan Diyarbakır yolunda sürücülerimiz çok uzun süreler trafikte ve ışıklarda beklemek zorunda kalacak dolayısıyla bir an önce Karaköprümüz için hayati önemde olan Diyarbakır yolundaki eksik delgeçlerimizin fizibiltesi yapılmışsa ve teknik bir engel yok ise programa alınıp yapımına başlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

‘Buluntu Hoca Bulvarının eksikleri giderilmelidir’

Buluntu Hoca Bulvarında devam eden çalışmaları da değerlendiren Sütpak, “Ayrıca yeni bir çevre yolumuz olan bir tarafı Sırrın Mahallesinden Mardin yoluna diğer tarafı da Buluntu Hoca Bulvarından geçerek Diyarbakır yoluna kavşakla bağlanacak olan yolumuzun Diyarbakır yoluna bağlantı kavşağının yapımına bir an önce başlanıp bitirilmesi ve maşuk yoluna bağlanan kısmının da bitirilmesi öncelikle Karaköprümüz için çok önemli olup aynı zamanda şehir içi trafiği rahatlatma açısından hayati önemdedir” ifadelerini kullandı. 
Buluntu Hoca Bulvarına paralel yürüyüş ve bisiklet yolu tavsiyesi

Karaköprü’de vatandaşların spor ve yürüyüş yapabilecekleri yerlerin olmadığını belirten Sütpak, “Bu çevre yolumuz 11.km olup kaldırıma ayrılan kısımlarına mutlaka nitelikli bisiklet ve yürüyüş yolları eklenmelidir düzgün bir yürüyüş yolunda ailesiyle birlikte yürüyüş yapmak tüm Karaköprü halkımızın en doğal hakkıdır” dedi.

Engelli ve yaşlı vatandaşların Diyarbakır yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışırken mağdur olduklarını söyleyen Sütpak şunları söyledi:

“Ayrıca çok yoğunlaşan Karaköprümüzün ana bağlantı caddesi olan Diyarbakır yolunda Karaköprümüzün bir adet alt geçidi bulunmakta bir takım gerekçelerle burası kapatıldı. Buranın açılması gerekmektedir. Karşıdan karşıya geçen yaşlılarımızı düşünelim ve tekerlekli sandalye kullanan engellilerimizi, dezavantajlı insanlarımızı düşünelim lütfen,ayrıca karşıdan karşıya geçişin yoğun olduğu alanda 2 adet yaya üst geçidi yapılması gerekmektedir. Yol kenarında dakikalarca trafiğin yoğunluğunu bekleyen yaşlılarımıza ve yayalarımıza denk geliyoruz. Çözüm üretmek bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.”


Kuzey-Batı çevre yolunun Şanlıurfa ve Karaköprü trafiği için önemine dikkat çeken Sütpak, “Karaköprüde ikamet eden fakat işyerleri Organize Sanayi Bölgesinde veya Evren Sanayi sitesinde olan insanlarımızın evlerine daha rahat ulaşabilmesi için ve aynı zamanda Şanlıurfa’nın trafik sorununun bir nebzede olsa çözümü demek olan  Akabe İnişinde ve Abide Kavşağındaki trafik yoğunluğunu azaltacak olan Karaköprümüz için önemli bir bağlantı yolu olan Kuzey-Batı çevre yolunun  bitirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“Elbette ki DEVA Partimiz yapıcı eleştirilerle birlikte öneri ve çözüm odaklı bir siyasi üslubu ülkemize ve Şanlıurfa’mıza kazandıracak bir siyaset tarzını geliştirmeye çalışan bir partidir, Karaköprümüz için fikir görüş ve önerilerimiz vardır. Bu öneri ve görüşlerimize kısaca değinmek gerekirse…

‘Sosyal tesisler yapılmalıdır’

Yerel yönetim belediye Karaköprümüz’de ailelere ve özelikle bayan ve çocuklara yönelik bir annenin çocuklarıyla güvenli bir şekilde gidebileceği iki tane sosyal tesis yapabilir, Haliliye ilçemize bağlı Cumhuriyet Parkı ve sukay gibi tesisler (ekonomik olması için) işletmesi belediyede olacak şekilde Karakörümüze de yapılmalıdır.

Sizin de bildiğiniz gibi Karaköprü’müzde bulunan Atatürk ormanımıza çıkan biri Güllübağ’dan bir diğeri mesire alanından geçen iki üç yolumuz bulunmakta bu yollarımızın kaldırıma ayrılacak kısımlarında yürüyüş yolları bisiklet yolları yapılıp aydınlatması yapılarak güvenli hale getirerek Karaköprülülerimizin hizmetine sunulabilir.

Nüfusu hızlı artan ve kentleşmenin bu kadar yoğun olduğu bir ilçenin planlamasını yapmak ciddi bir vizyon ve birikim gerektirir bugün maşuk bölgemizde kentleşme hızla büyüyor.Maşuk’un gelişimine göre alt yapısının yeşil alanların sosyal tesislerin planlaması yeterli düzeyde mi değil tabi ki… Şehircilik ve yaşam alanlarını planlamak çok ciddi ve birikim gerektiren konulardır, Yerel yönetimler şeffaf ve hesap verilebilir olmalıdır. Her bir insanımızın refahı için ayrılan ödenek çok dikkatli ve yerinde projelere harcanmalıdır. Çağdaş yaşam alanları kurarken çağdaş kelimesinin içini iyi doldurabilecek vizyona ve birikime sahip olunmalı diye düşünüyoruz.

Fikir olarak ortaya koymak ne kadar doğru olur bilemeyiz fakat bugün Karaköprümüze ait resmi kurumlarımız, kaymakamlık olsun nüfus müdürlüğümüz olsun çok yoğun ve araç park alanının olmadığı bir alanda bulunmaktadır. Karaköprü halkımızın ve özelikle yaşlı ve hasta insanlarımızın daha kolay ulaşabileceği tüm Karaköprülülerimize eşit mesafede olacak bir yere nakil edilebilir. 

Son önerimiz olsun isterseniz geçen Haziran ayında dünya çevre günü dolayısıyla farkındalık yaratmak adına DEVA Partisi olarak Atatürk ormanını ziyaret ederek ormandaki çöplere dikkat çekmiştik. Çok yoğun çöp ve atığın bulunduğu adeta kaderine terk edilmiş. Bu değerli ormanımızın bir kısmı (ağaçlar korunacak) şekilde kurumlar arası yazışmalar tahsis vb durumlar hal edilerek Karaköprümüz için güvenliği sağlanıp alt yapısı hazırlanarak yepyeni büyük bir mesire alanı yapılarak Karaköprümüze kazandırılabilir.”

DEVA Partisi Şanlıurfa ve Karaköprü teşkilatları hakkında da konuşan Abdullah Sütpak, “Başta DEVA Partimizin İl Başkanı sayın Ahmet Tüysüz olmak üzere ve partimizin il yönetiminde aynı zamanda partimizin yürütmesinde bulunan ve Şanlıurfa’nın problemlerine hakim, Şanlıurfa’mızın gerektiği gibi yönetilmesine talip ve bu misyonu yüklenen arkadaşlarımız sık sık şehrimizin problemlerini ve çözüm önerilerini Şanlıurfa kamu oyuyla paylaşmaktadırlar.

İl teşkilatımızın görev alanına çok da girmeden özelde Karaköprüyü ele aldık. Şanlıurfa’ya dair de birkaç eklemede bulunmak isterim. Güncel olarak ele almak gerekirse bugün siyasi temsil anlamında Urfa’mızın problemlerini çözebilecek yeni bir siyasi iradeye olan ihtiyaç gün geçtikçe kendini daha fazla hissettirmektedir. Önümüzdeki seçim dönemlerinde Şanlıurfa seçmenimiz artık alternatifsiz değildir. Çünkü Şanlıurfa’mız için yepyeni ve umut vaat eden DEVA Partimiz ve kadroları vardır.

Şanlıurfa’da en büyük problemlerimizden biri de gerek siyasi anlamda ve gerekse de yerel yönetimler açısından liyakata dayalı bir mekanizmanın bu şehrimizde bir türlü kurulamaması ve Şanlıurfa’mızın faydası için liyakata dayalı bir yönetimi öne çıkartacak bir mekanizmanın işletilememesi diye düşünüyorum. 

Urfa’mızın sivil toplum kuruluşlarıyla istişareyle ortak akılla ve liyakatlı insanlarımızın bilgi birikimi ile üstesinden gelinmeyecek ve çözülmeyecek bir sorunu yoktur. Dolayısıyla bilgiye ve birikime dayalı işin ehline yaptırılmasını sağlayacak ortak akla dayalı ortak bir paydada Şanlıurfa için buluşabilmeliyiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195