1+0 Daireler Yeniden İnşa Edilebilecek

2017 yılında alınan kararla yapımı durdurulan 1+0 stüdyo daireler için yasak kaldırıldı. Resmî Gazete’de yayımlanan düzenleme ile birlikte, aradan geçen 8 yılın ardından bu tip konutların yeniden inşa edilmesinin önü açıldı.

konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, yeni dönemde yapılacak 1+0 daireler hakkında bilgi verdi. Erkutoğlu, düzenleme kapsamında dairelerde en az 2,5 metre genişliğinde ve 9 metrekare büyüklüğünde yatak nişi yapılabileceğini belirtti. Bu uygulama sayesinde stüdyo dairelerin, 1+1 konutlara benzer bir kullanım olanağı sunacağı ifade edildi.

Şanlıurfa’da araç sayısı artıyor, trafik yoğunlaşıyor
Şanlıurfa’da araç sayısı artıyor, trafik yoğunlaşıyor
İçeriği Görüntüle

Erkutoğlu ayrıca, bu kararın özellikle büyük şehirlerde konut arzını artırarak kira fiyatlarının dengelenmesine katkı sağlayabileceğini vurguladı.

URFASTAR