Title of a News Article

3 yıldan fazladır kapalıydı...

3 yıldan fazladır kapalıydı...
banner206

Şanlıurfa'nın tarihi simgeleri arasında olan Urfa Kalesi'nde 3 yıl önce çökmeler meydana gelmişti. Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu devam eden Urfa Kalesi'nin Ağustos ayı içerisinde yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması hedefleniyor.

Taşı toprağı tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'nın en önemli turizm bölgelerinden birisi olan Balıklıgöl Platosu içerisinde yer alan tarihi Urfa Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Bir yandan restorasyon çalışmaları sürerken diğer taraftan da tarihi kazıların sürdüğü öğrenildi. Çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen Kalenin Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilirken, 15 Metre uzunluğundaki 2 konik taş yapı Urfa Kalesi'nin en önemli unsurları arasında.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da, restorasyon ve kazı çalışmalarının sürdüğü Urfa Kalesi'nin Ağustos ayı içerisinde yeniden turizme kazandırılacağı öngörülüyor.

Ayrıca yine yapılan çalışmaların yanı sıra Urfa Kalesi'nde birde 300 metrelik yürüyüş bandının yapılacağı öğrenildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2022, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195