Title of a News Article

Ankara yankılandı...

Ankara yankılandı...
banner206

AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar tarafından Ankara'da projelendirilen ve  organize edilen senfoni orkestrası Şanlıurfa Türküleri galası gecesi Başkent Ankara'ya damga vurdu. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara Ana Salonu'nda Şanlıurfa türküleri senfoni orkestrası eşliğinde seslendirildi.

Başkentteki "Senfoni ile Şanlıurfa Türküleri Gala Gecesi Konseri"nde, Şanlıurfa türküleri farklı bir tarzla sanatseverlerle buluştu.

Şanlıurfa'nın tanıtımı açısından tarihi bir gecenin yaşandığı Başkent Ankara'da unutulmaz bir gece yaşandı.

Ankara Senfoni orkestrası ekibi tarafından başkentte müzik şöleni düzenlendi. Türk Halk Müziği korosu sanatçılarından Urfalı Mehmet Özbek ve Ömer Türkmenoğlu'nun türküleri seslendirdiği geceye; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Ahmet Akay, Zemzem Gülender Açanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanı, bürokratlar, siyasiler ve çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Sanatçı Mehmet Özbek ile birlikte senfoni orkestrası tarafından 12 Urfa türküsü seslendirildi. Özbek, 60 yıllık meslek hayatımın en anlamlı gecesini yaşıyorum" dedi.

Konser sonrası sahneye çıkan gecenin gerçekleşmesinde emeği olan AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, 'Şanlıurfa türküleri için bir milat oldu, güzel bir eser ortaya çıktı, orkestra ile Urfa türküleri büyük bir maharetle ortaya çıktı. Bu projeye emek verenlere teşekkür ederim, bu Urfalı olarak böyle bir esere öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Sayın TBMM başkanı Mustafa şentop başkanımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Gülpınar'a teşekkür ederek, "Şanlıurfa Dünyanın en önemli kenti, bu akşam senfoni orkestrası ile Urfa türküleri söylenmesi muhteşem oldu, farklı bir orkestra ile Urfa müziğinin söylenmesinde Kasım Gülpınar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gecenin anısına plaket takdimi gerçekleşti. Vekil Kasım Gülpınar, katılımlarından dolayı TBMM Başkanı Şentop'a plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195