Title of a News Article

Balıklıgöl'de ki bu görüntüler can sıkıyor..

Balıklıgöl'de ki bu görüntüler can sıkıyor..
banner206

12 bin yıllık tarihi geçmişiyle dünyaya nam salan Şanlıurfa'nın tarihi mekanlarından birisi olan dünyanın en büyük doğal akvaryumu olarak bilinen Balıklıgöl içler acısı bir halde. Geçtiğimiz yıl çöküntünün yaşandığı göl kenarı bariyerlerle ve brandalarla kapatılarak ortaya çirkin bir görüntü bırakıldı. Tarihi güzelliğin baltalandığı bölgede onarım çalışmalarının ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor.

Kutsal olarak bilinen balıkların yaşadığı Balıklıgöl havzasında geçtiğimiz yıl çöküntü meydana gelmişti. Güvenlik önlemlerinin alındığı ve bakım onarım için bir kısmı kapatılan Balıklıgöl'de bir türlü çalışmalar başlamadı. ŞURKAV yönetiminde olan Balıklıgöl'de yaşanan çirkin görüntüler bir türlü sonlanmak bilmedi. 2021 Kasım ayında meydana gelen çökme sonrası yetkililerin buraya halen el atmamaları tepkilere neden oluyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 yılı İslam Başkenti seçilen Şanlıurfa, bu çirkin görüntülerle ziyaretçilerini ağırlayacağa benziyor.  Yetkililerin en kısa sürede bu olaya el atmaları ve gerekli çalışmaların ve ortada bırakılan enkazın kaldırılması için çalışmaları başlatması gerekiyor.

EYYÜBİYE BELEDİYESİ ONARACAK

Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve ŞURKAV 'ın yapamadığını Eyyübiye Belediyesi yapacak. Çökmenin yaşandığı Balıklıgöl'ün onarımı için Eyyübiye Belediyesi kolları sıvadı. İhalesi tamamlanan bölge için yasal sürecin tamamlanması bekleniliyor.  

Sosyal medyada tepkilere neden olan görüntüler vatandaşlar tarafından şu ifadelerle yorumlandı;

"ÖZÜR Turizmimizin kalbi Balıklıgöl de bir yıldır bitirilemeyen çalışma ve sergilediğimiz bu çirkin görüntü için siz Ziyaretçilerimizden Urfa Halkı olarak özür diliyoruz. Suç idarecilerimizde değil . Bizde..."

"Sanki bilerek isteyerek bu memleketten gelenleri nefret edilsin isteniliyor üzücü şirin urfamız adına çok acı görüntü"

URFASTAR

Resim

Resim

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2022, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195