Title of a News Article

Göbeklitepe 2022'de ne kadar ziyaretçi ağırladı?

Göbeklitepe 2022'de ne kadar ziyaretçi ağırladı?
banner206
Göbeklitepe'yi 2022 yılında 850 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. İnsanlık tarihine yön veren bir kazı olarak gösterilen Göbeklitepe günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce, Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan bölgede yer alıyor.

Sabah gazetesi muhabiri Mehmet Yıldırım'ın haberine göre Göbeklitepe, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almasıyla birlikte dünya çapında adını duyurdu. İnsanlık tarihine yön veren bir kazı olarak gösterilen Göbeklitepe günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce, Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan bölgede yer alıyor.


Göbeklitepe Ören yeri 2018 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dâhil edilmiş olup, 2019 yılı Cumhurbaşkanı. Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Göbeklitepe Yılı" olarak ilan edilmişti. Alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ziyaretçi karşılama merkezi, çevre düzenlemeleri ve kazı alanı çatı örtüsü projeleri ile birlikte alandaki ziyaretçi sayıları pandemiye rağmen yıl bazında büyük oranda artmıştır.


Ayrıca alandaki arkeolojik kazı çalışmalarında hâlihazırda devam etmektedir. 2022 yılı itibariyle Göbeklitepe Örenyeri 850 bin ziyaretçi ile rekor ziyaretçi sayısına ulaştı başta yurt içinden ve yurt dışında yerli ve yabancı turist ziyaretleri devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2022, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142