Title of a News Article

Karaköprü'de gelenek devam etti

Karaköprü'de gelenek devam etti
banner206

Bağdat seferi öncesi Şanlıurfa’ya uğrayan Osmanlı Padişahı Sultan 4'üncü Murad’ın 300 yıldır imece üslüyle geleneksel olarak düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliği bu yılda halk tarafından yapıldı.

Karaköprü eski Belediye başkanları Ali Gök, Ahmet Güzel ve Nihat Çiftçi tarafından yaptırılan geleneksel Şeyh Ali Dede hayratı geleneği son yıllarda Karaköprülüler tarafından gerçekleştiriliyor. 

Alibaba Kültür ve Dayanışma Derneği ile Karaköprü’deki muhtarlar ve Karaköprülü hayırseverler tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şeyh Ali Dede Hayratı' etkinliklerinde iki bin kişiye zerde pilav ikram edildi. Bin 600'lü yıllarda Şanlıurfa'da yaşayan ve sahibi olduğu arazileri bölge halkına bağışladığı rivayet edilen hayırsever Şeyh Ali Dede adına yıllardır şenlikler düzenleniyor. Sultan 4'üncü Murad'ın Karaköprü'nün alimlerinden Şazeli Ali Dede'yi ziyareti ve ilçede nar suyu içtikten sonra Bağdat seferinden zaferle dönüşünün ardından 300 yıldır geleneksel olarak bölgede yaşayanlardan imece usulü toplanan para ve yardımlarla yemek yapılarak halka dağıtılıyor. Kuran tilaveti ile başlayan etkinlikte vatandaşlar kazanlarının başına geçerek bereket duası okudu.

Bugün Karaköprü Ali Baba camisi önünde düzenlenen hayrata Karaköprü belediyesi eski Başkanı Nihat çiftçi, Gelecek Partisi il Başkanı Abdullah Yeşil, Birecik Belediye başkan yardımcısı Reşat Uzun, Karaköprü Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Büyükfırat, bazı STK temsilcileri ve yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen şeyh Ali dede hayratına katılım sağlayan herkese teşekkür eden Ali Topal, " bizler Karaköprü ilçesinde yıllardır devam eden bu geleneği Allah'ın izniyle yıllarca devam ettirmek, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz"dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2022, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195